PSV wint met 1-0 van Heerenveen

17 oktober 2009
-
-

PSV heeft zaterdagavond verdiend met 1-0 gewonnen van Heerenveen. PSV was veel te sterk voor Heerenveen en kreeg een reeks kansen. Het doelpunt viel echter pas 9 minuten voor tijd. Danko Lazovic werd de matchwinnaar.

PSV was zowel voor als nu rust veel sterker. De ploeg kreeg een reeks kansen, maar vond steeds doelman Vandenbussche of de paal op haar weg. Ook claimde de ploeg een penalty, maar kreeg die niet.

ok in de tweede helft kon de ploeg diverse grote kansen aantekenen. Zeker Reis had moeten scoren bij een kans van dichtbij. Naarmate het einde naderde werd het steeds spannender in het Philips Stadion en sloeg de spanning ook over op het elftal. het was uiteindelijk invaller Toivonen die na een versnelling op de paal schoot, waarna Lazovic vanuit de rebound de meer dan verdiende treffer kon binnenschieten.

Ranglijst: PSV blijft tweede

PSV blijft na de 1-0 zege op Heerenveen tweede op de ranglijst achter FC Twente. De koploper won door een doelpunt in de slotminuut van AZ. De achterstand van PSV blijft twee punten. Ajax volgt op een punt van PSV op de derde plaats.

[video] reactie Orlando Engelaar

[video] reactie Fred Rutten

Rutten: het begint heel langzaam te komen

Fred Rutten gaf na afloop aan tevreden te zijn over de manier waarop door zijn elftal gespeeld is. 'Zeker in de eerste helft hebben we een vrij hoog tempo gespeeld, de tegenstander het gevoel gegeven dat hier niets te halen is. In fases zie je dat we heel goed voetbal spelen bij balbezit en in fases dat we ook in de pressing vrij goed spelen. Heel langzaam begint het wel te komen. Ik ben blij dat we de rust blijven bewaren en ze toch als jonge honden op zoek blijven gaan naar dat doelpunt, zonder de organisatie te verliezen.'

SC Heerenveen: Breuer

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Timmy Simons, Francisco Rodriguez, Erik Pieters, Orlando Engelaar, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Danko Lazovic, Jonathan Reis, Nordin Amrabat ('75 Ola Toivonen)

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag ('83 Sibon), Popov ('46 Koning), Losada, Svec ('65 Assaidi), Grindheim, Elm, Ingelsten, Papadopoulos

Supportersvereniging PSV: Sfeer rond PSV - Heerenveen (35 foto's)Red White Entity: Chaos en 3 punten tegen Heerenveen
PSV on Tour: PSV - HeerenveenPSV Zuipsite: Foto's PSV - SC Heerenveenpsv-emm: PSV - sc Heerenveen
Lighttownmadness: Lighttown Madness

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 20 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.