5 november 2009
-
Europa League
-

PSV is in een moeizame wedstrijd in Kopenhagen ongeslagen gebleven in de Europa League. De ploeg speelde met 1-1 gelijk. Dzsudzsak tekende 20 minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Jesper Grønkjær had PSV in de eerste helft vanaf de strafschopstip op voorsprong gezet. Kopenhagen kreeg die penalty voor vasthouden in het strafschopgebied.

PSV blijft koploper in groep K

PSV blijft koploper in groep K. De ploeg wist zich door het gelijkspel in Kopenhagen nog niet te kwalificeren voor de volgende ronde. Omdat Sparta Praag uit bij Cluj won, was PSV bij een zege wel zeker geweest van kwalificatie. Nu heeft PSV nog een goed resultaat nodig.

Stand groep K:
1. PSV 4- 8 ( 5- 3)
2. Sparta Praag 4- 7 ( 7- 5)
3. FC Kopenhagen 4- 4 ( 2- 4)
4. CFR 1907 Cluj 4- 3 ( 4- 6)

Rutten kan leven met gelijkspel

Fred Rutten liet na afloop weten wel te kunnen leven met het gelijkspel tegen FC Kopenhagen. Gezien het wedstrijdverloop, mag PSV volgens Rutten niet ontevreden zijn. Volgens Rutten speelde PSV na rust beter omdat de ploeg beter oplossingen zocht om gaten in het stugge spel van FC Kopenhagen te vinden.

PSV: Orlando Engelaar

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Erik Pieters ('80 Jagos Vukovic), Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Orlando Engelaar ('71 Ola Toivonen), Danko Lazovic, Jonathan Reis ('88 Timmy Simons), Balázs Dzsudzsák

Opstelling FC Kopenhagen

Wiland, Pospech, Antonsson, Laursen, Wendt, Kvist, Nørregaard ('84 Sionko), Hutchinson, Vingaard, N'Doye, Grønkjær ('70 Santín)

Philips Army: Verslag Kopenhagen - PSV!PSV Zuipsite: Foto's FC Kopenhagen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 33 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.