Makkelijke overwinning op besneeuwd veld; 5-1 tegen FC Zwolle

28 januari 2004
-
-

Na de simpele uit-overwinning in FC Groningen behaalde PSV woensdagavond een makkelijke 5-1 thuiszege op FC Zwolle. Bij rust was de wedstrijd met 3-1 al gespeeld. Hevige sneeuwval maakte het duel in de tweede helft tot een formaliteit. Jurgen Colin, John de Jong, twee maal Vennegoor of Hesselink en Johann Vonlanthen waren achtereenvolgend de doelpuntenmakers voor de Eindhovenaren.

Colin opende na zo'n 20 minuten de score. Hij mocht vrij opkomen en uithalen. Hij aarzelfde niet en schoot de bal diagonaal in de goal. Een paar minuten later profiteerde John de Jong van een rebound door de 2-0 binnen te schieten. Niet veel later was het vennegoor of Hesselink die er als de kippen bij was toen de Zwolse keeper een voorzet van Robben losliet, 3-0. Na slecht uitverdedigen van PSV deed FC Zwolle via De Ridder nog voor het half uur iets terug, 3-1.

De tweede helft was door de hevige sneeuwval die vanaf de rust losbarstte. De tweede helft werd alleen nog leuk door de rentree van Mateja Kezman en de twee doelpunten. Eerst was het Jan Vennegoor of Hesselink die een voorzet van Arjen Robben koppend afrondde. Vervolgens was het in de slotfase Johann Vonlanthen die als invaller eindelijk zijn eerste treffer in dienst van PSV binnenschoot.

Een nuttige en simpele zege van PSV dat geen moment in de problemen kwam. De 5-1 is ook goed al verzuimde de ploeg om het verschil in doelsaldo met Ajax definitief op een onoverbrugbare voorsprong te brengen. Maar de ploeg voorkwam door niet al te scherp te spelen ook blessures en dat is met het oog op de komende wedstrijden minstens zo belangrijk.

Rentree Kezman in 2e helft

Mateja Kezman maakte in de tweede helft van het duel tegen FC Zwolle zijn rentree voor PSV. Na de gehele voorbereiding gemist te hebben verving hij in de 69ste minuut John de Jong in de aanval van PSV.

Eerste goals voor Colin en Vonlanthen voor PSV

Zowel Jurgen Colin als Johann Vonlanthen tekenden vanavond in het duel tegen FC Zwolle hun eerste goal aan in een officiele wedstrijd van PSV. Colin opende met zijn treffer de wedstrijd en toonde daarmee aan dat Hiddink nog steeds rekening met hem dient te houden. Johann Vonlanthen beeindigde het duel met de vijfde goal, hetgeen voor de spits ongetwijfeld een bevrijding zal betekenen.

PSV weer even gelijk met Ajax na afgelasting duel Ajax

PSV heeft Ajax door de overwinning tegen FC Zwolle achterhaald in punten. De Amsterdammers hebben echter een duel tegoed, want hun wedstrijd tegen SC Heerenveen in Friesland werd woensdagavond vlak voor aanvang van het duel afgelast. Dat kwam Ajax gezien de enorme blessurereeks erg goed uit.

FC Zwolle: Almeida

Ronald Waterreus, Kasper Bogelund ('57 Johann Vonlanthen), Jurgen Colin, Wilfred Bouma, Young-pyo Lee, Theo Lucius, Mark van Bommel, Johann Vogel ('46 Remco van der Schaaf), Arjen Robben, John de Jong ('69 Mateja Kezman), Jan Vennegoor of H.

Opstelling FC Zwolle

Boer ('46 Van der Werff), Van der Haar, Ravensbergen, De Ridder, Korf, Almeida, Karlsen, Takak, Van Dinteren, Roiha, Lim-Duan

PSV Zuipsite: PSV - FC ZwolleVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Fc-ZwollePSVWorld: PSV - FC Zwolle
PSV on Tour: PSV ON TOURZwolse Malloten: PSV - FC Zwolle 5-1Vak OO picture page: PSV - Fc Zwolle
FC Zwolle foto site: PSV-FC Zwolle 5-1PSVmovies.tk: Goals tegen Zwollekezmenneke.tk: Ralph's Pictures
De Mortel On Tour: Zwolle geen moeilijke piste !

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.