PSV laat langs AZ: 1-0

12 december 2009
-
-

Zaterdagavond behaalde PSV een verdiende, maar heel laat tot standgekomen, zege op AZ. Vier minuten voor tijd zorgde Toivonen voor de beslissende 0-1 voor PSV.

PSV was veruit de betere ploeg tegen AZ. Het duurde echter heel lang tot PSV een van de mogelijkheden kon benutten. In de eerste helft was er een overwicht, maar waren er nog weinig grote kansen. Naarmate het duel vorderde kwamen er ook steeds meer kansen. Een kwartier voor tijd kwam AZ met tien man te staan door rood (twee keer geel) voor El Hamdaoui. Rutten verhoogde de druk halverwege de tweede helft door Koevermans in te brengen voor Reis en later ook Toivonen nog in te brengen. Het was uiteindelijk de Zweed die vier minuten voor tijd een prachtige treffer maakte en PSV de drie punten bracht.

Ranglijst: topploegen winnen allen

Op de ranglijst is er na de zege van PSV op AZ weinig veranderd. Omdat ook FC Twente, Ajax en Feyenoord wisten te winnen, blijft de top vier onveranderd.

AZ: Moreno

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Carlos Salcido, Francisco Rodriguez ('80 André Ooijer), Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal ('80 Ola Toivonen), Orlando Engelaar, Danko Lazovic, Jonathan Reis ('64 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák

Opstelling AZ

Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Pocognoli ('46 Klavan), Elm, Mendes da Silva, Schaars, El Hamdaoui, Pelle ('77 Ari), Lens

PSV.nl: Fotoverslag van de wedstrijd PSV - AZ (1-0)Supportersvereniging PSV: Fantastische sfeer rond PSV - AZ (27 foto's)PSV BHS: Foto's PSV - AZ 1-0
PSV on Tour: PSV - AZPSV Zuipsite: Foto's PSV - AZLighttownmadness: PSV-AZ

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 62 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.