PSV wint ook bij Roda: 0-1

19 januari 2010
-
-

PSV is na de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Roda JC nog steeds ongeslagen. In de 38ste wedstrijd van de ongeslagen reeks won PSV moeizaam met 0-1. Koevermans tekende op slag van rust voor de treffer.

Net als vorige jaren was het erg moeilijk. Roda JC was het gevaarlijkst n de eerste helft, al kregen beide ploegen kansen. Namens Roda miste Junker een intikker en PSV'er Koevermans kopte net naast. In de blessuretijd van de eerste helft kwam PSV op voorsprong. Doelman Castro tikte een schot van Manolev voor de voeten van Koevermans.

In de tweede helft bleef het spannend omdat de 0-2 uitbleef. PSV had met Toivonen voor Simons meer grip op de wedstrijd. Toch moet Issakson PSV een aantal malen redden van de gelijkmaker.

PSV nieuwe koploper Eredivisie

PSV profiteert door de zege op Roda JC optimaal van het puntverlies van FC Twente en Ajax van afgelopen zondag. PSV en FC Twente hebben ieder 48 punten. Het doelsaldo van PSV is echter +8 ten opzichte van FC Twente. Ajax volgt op negen punten.

Eindelijk weer doelpunt voor Koevermans

Koevermans tekende met zijn doelpunt voor zijn zevende van het seizoen. Sinds 20 september was hij, mede door zijn blessure, niet meer aan scoren togekomen. Toen scoorde hij twee keer tegen Feyenoord.

Koevermans: voetballend kwamen we er niet goed uit

Matchwinnaar Danny Koevermans liet na afloop weten dat Roda JC in de eerste helft meer verdiend had. In de tweede helft had PSV beter controle over de wedstrijd. 'Je kunt zeggen dat wij slecht hebben gespeeld, maar Roda JC heeft het heel goed gedaan. Daar waar we er tegen Heerenveen voetballend uitkwamen, kwamen we er tegen Roda JC voetballend niet goed uit. Roda heeft een prima ploeg en kan tegen een topploeg soms iets extra brengen. In de tweede helft ging het beter. We nemen in ieder geval de drie punten mee naar huis. Dat was de doelstelling en dat is goed gelukt.'

Rutten: goed herstel in tweede helft

Fred Rutten liet na afloop weten tevreden te zijn met de manier waarop PSV zich herstelde in de tweede helft. "Na de hervatting hebben we soms uitstekend gespeeld. In de eerste helft ging het heel moeizaam. Vooral bij balbezit waren we heel slordig. Toch kregen we kansen én maakten we een doelpunt. In de rust hebben we de zaken recht gezet. Daarna hebben we niet veel problemen meer gehad."

Roda JC: Vormer

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Francisco Rodriguez, Erik Pieters ('87 Carlos Salcido), Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Timmy Simons ('46 Ola Toivonen), Danko Lazovic, Danny Koevermans, Balázs Dzsudzsák ('81 Nordin Amrabat)

Opstelling Roda JC

Castro, Saeijs ('84 Yulu Matondo), De Fauw, Kruiswijk, De Jong ('75 Sutchuin Djoum), Delorge ('84 Skoubo), Vormer, Janssen, Bodor, Hadouir, Junker

PSV on Tour: Roda Jc - PSVPSV BHS: Foto's Roda JC - PSV 0-1
PSV Zuipsite: Foto's Roda JC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.