16 januari 2010
-
KNVB Beker
-

PSV heeft de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt dankzij een 3-1 uitzege op sc Heerenveen. Dzsudzsak, Lazovic en Amrabat waren de doelpuntenmakers voor PSV.

PSV hoefde niet voluit te gaan tegen Heerenveen. De ploeg kon geduldig blijven wachten op de kansen die zouden gaan komen. Halverwege de eerste helft .Heerenveen kreeg vroeg in kon Koevermans een bal goed terugleggen op Dzsudzsak. Die schoot laag in de verre hoek goed binnen. PSV had het duel in handen in de eerste helft.

In de tweede helft kwam er mede door de stromende regen en het slechte veld meer ruimte in de wedstrijd. PSV kwam halverwege de tweede helft op 0-2 toen Lazovic in het centrum uitstekend de 0-2 binnentikte.

Na een omstreden situatie van gevaarlijk spel in het strafschopgebied van PSV kon Sibon via een lobje tien minuten voor tijd nog spanning in de wedstrijd brengen. Het was in blessuretijd uiteindelijk Amrabat die na een rush de 1-3 kon binnenschieten en de zege definitief veiligstellen.

Ook in 37ste duel ongeslagen

PSV is goed uit de winterstop gekomen. De ploeg hervatte de ongeslagen reeks met het 37ste duel op rij waarin niet werd verloren.

PSV treft nu Feyenoord in de beker

Na de overwinning van PSV op Heerenveen treft PSV in de kwartfinale van de KNVB beker Feyenoord in het eigen Philips Stadion. De KNVB heeft op verzoek van zendgemachtigde RTL de wedstrijd verplaatst van 18.30 uur naar 20.45 uur. De zender wil de wedstrijd van Feyenoord uit tegen de winnaar van Heerenveen-PSV live uitzenden 's avonds. Ajax-NEC is om die reden vervroegd naar 18.30 uur.

Rutten tevreden met hervatting PSV

"Het is altijd even afwachten hoe je elftal door de winterstop komt. Ik moet zeggen dat wij er uitstekend zijn doorgekomen", aldus Fred Rutten voor de camera van RTL7. "Ik had een echt bekergevecht verwacht, maar uiteindelijk hebben juist wij het daar niet op laten aankomen. Met technisch goed spel hebben we tachtig minuten de wedstrijd bepaald. We hadden het alleen eerder moeten afmaken. Als de eindpass beter is loop je verder uit."

Simons: duel onder controle

Na afloop liet Timmy Simons weten dat PSV het duel in Heerenveen altijd onder controle had. "Het is een kracht van ons om de rust te bewaren. Heerenveen begon namelijk fel, maar dat kunnen ze nooit de hele wedstrijd blijven belopen. Dan vallen er gaten en kunnen wij het afmaken. We gaan de ingeslagen weg weer bewandelen. We hebben ook een goed trainingskamp gehad."

PSV: Otman Bakkal

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Francisco Rodriguez, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Timmy Simons, Danko Lazovic ('71 Nordin Amrabat), Danny Koevermans, Balázs Dzsudzsák ('82 Ola Toivonen)

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche ('44 Lejsal), Janmaat, Bak Nielsen, Breuer, Popov, Grindheim, Svec, Elm, Beerens, Papadopulos ('64 Sibon), Assaidi ('68 Elyounoussi)

PSV Zuipsite: Foto's SC Heerenveen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 52 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.