Duur puntverlies PSV: 0-0

31 januari 2010
-
-

PSV heeft duur puntverlies geleden in Arnhem. Tegen Vitesse bleef PSV op 0-0 steken.

PSV had een overwicht in de eerste helft en had enkele goede kansen. Met name Toivonen, Ooijer en Manolev waren dicht bij een treffer. Na rust was het minder van PSV-zijde. Vitesse kwam beter in de wedstrijd. De kansen voor PSV ontstonden via de counter via opnieuw Toivonen, Lazovic en Amrabat. In de tweede helft had ook Vitesse enkele goede kansen. Isaksson keepte weer uitstekend en hield zijn doel schoon.

PSV ziet FC Twente weer langszij komen

Door het dure puntverlies uit bij Vitesse ziet PSV FC Twente weer op gelijke hoogte komen. PSV heeft alleen nog een beter doelsaldo. De voorsprong op Ajax, dat gelijkspeelde tegen Feyenoord, blijft negen punten.

Afellay: we hebben er alles aan gedaan

Ibrahim Afellay baalde na afloop voor de camera van Eredivisie Live, maar vond dat zijn ploeg er alles aan gedaan heeft. "Vooral in de eerste helft hebben we genoeg kansen gecreëerd. In de tweede helft vloeiden de krachten wat weg, maar we hebben er alles aan gedaan."

Rutten: ontbrak ons alleen aan een doelpunt

Fred Rutten wilde na afloop niets weten van doemdenken na de nederlaag tegen Feyenoord en het gelijkspel tegen Vitesse. 'Het seizoen duurt heel lang. Hier kan je wel eens gelijkspelen. Natuurlijk wil je graag winnen, maar dat lukt dan niet. Het spel is wel vrij aardig, dus dan moet je niet naar beneden gaan denken.'

'De eerste helft was het goed. Tegen een ploeg die vanuit de reactie speelt, krijg je toch drie 100% kansen. In de tweede helft was het een ander beeld. Zij krijgen een of twee kansen en wij kregen kansen via de counter. We hebben georganiseerd gespeeld. Het ontbrak ons alleen aan een doelpunt.'

Koevermans: doelpunten komen wel weer

Tegenover Eredivisie Live sprak Danny Koevermans over het ontbreken van doelpunten de laatste wedstrijden. "Het lang geleden dat we twee duels op rij niet hebben gescoord. Dat is een tegenvaller. Maar zeker voor rust had de bal er een paar keer in gemoeten. De kansen waren er. Ik had ook het gevoel dat het wel zou lukken. In de tweede helft speelden we echter wat minder. Maar die doelpunten komen wel weer."

Uitslag: 0-0 (0-0)

Bossen
18.600 toeschouwers

PSV: André Ooijer
Vitesse: v.Diermen
Vitesse: Jong-a-Pin

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Ibrahim Afellay, Ola Toivonen, Otman Bakkal, Danko Lazovic ('83 Timmy Simons), Danny Koevermans ('54 Nordin Amrabat), Balázs Dzsudzsák

Opstelling Vitesse

Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, v.Diermen, Jong-a-Pin, Claudemir, Greene, Pluim, Kaya, Kolk ('78 Hofs), Nilsson

Boer zoekt bier: Op naar woensdag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 19 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.