PSV wint met 2-1 van FC Utrecht

3 februari 2010
-
-

PSV heeft in een wisselvallig duel met met 2-1 gewonnen van FC Utrecht. In het Philips Stadion scoorden Toivonen en Engelaar.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. Met uitblinker Dzsudzsak kwam PSV al snel verdiend op een 1-0 voorsprong. Dzsudzsak gaf de bal voor en Toivonen kon hem binnenwerken. In het tweede deel van de eerste helft zakte PSV erg ver weg. Utrecht kon daarvan profiteren en via Keller op 1-1 komen.

In de tweede helft begon PSV weer goed. Via een prachtige aanval kwam PSV op 2-1. Invaller Engelaar maakte het doelpunt voor PSV. Ondanks dat FC Utrecht via twee keer geel van Keller met tien man kwamen te staan, zette de ploeg PSV in de slotfase onder druk. Tot opluchting van PSV leed de ploeg niet opnieuw puntverlies.

Ranglijst: stand blijft onveranderd

Aan de kop van de ranglijst is er niets veranderd woensdag. Naast PSV wisten ook FC Twente en Ajax hun wedstrijd te winnen. Op doelsaldo blijft PSV eerste.

Afellay: te slordig

Ibrahim Afellay sprak na afloop tegenover de Telegraaf over een te slordig PSV. "We waren een beetje slordig, dat kun je wel stellen. We gaven de wedstrijd aan het einde van de eerste en de tweede helft een beetje uit handen. Daardoor was het tot aan het einde een gevecht, terwijl dat niet had gehoeven. Je moet gewoon de bal van A naar B spelen, maar blijkbaar was dat voor sommige mensen vanavond niet gemakkelijk."

[video] Du Chatinier: 'Marchanderen'

[video] Engelaar: "Gewoon lekker"

Rutten: PSV zakte in de slotfase door ondergrens

Fred Rutten liet na afloop weten onaangenaam verrast te zijn dat zijn ploeg in de slotfase door de 'ondergrens' zakte. 'Tegen tien man moet je de slotfase als PSV zijnde normaal uit kunnen spelen. Dat verraste me dat dat niet lukte.'

FC Utrecht: Loval

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal ('90 Dirk Marcellis), Timmy Simons ('57 Orlando Engelaar), Danko Lazovic, Ola Toivonen, Balázs Dzsudzsák ('73 Nordin Amrabat)

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Keller, Wuytens, Lensky, Mertens, v.Dijk, Silberbauer, Asare, v.Wolfswinkel ('82 Loval), Mulenga

Boer zoekt bier: psv - utrechtPSV BHS: Fotoverslag PSV - FC Utrecht 2-1
PSV on Tour: PSV - FC UtrechtPSV Zuipsite: Foto's PSV - FC Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.