18 februari 2010
-
Europa League
-

PSV heeft in Hamburg de eerste Europese nederlaag geleden. HSV bleek uiteindelijk met 1-0 te sterk door een penalty. Met name in de tweede helft kreeg PSv enkele goede kansen

PSV moest het spel in de eerste helft aan HSV laten, zonder al teveel weg te geven. Aanvallend kwam de ploeg er echter weinig aan te pas. De 1-0 kwam echter toch plotseling tot stand. Manolev tikte Petric aan, waarna de scheidsrechter naar de strafschopstip wees. Jansen benutte de penalty voor de Duitsers.

In de tweede helft werd het een veel interessanter wedstrijd. HSV kreeg mogelijk en PSV kwam goed weg bij twee penaltygevallen. Naarmate het duel vorderde werd PSV steeds sterker. De Eindhovense ploeg kreeg een aantal open kansen voor onder andere Toivonen, Dzsudzsak en Bakkal. PSV kwam opnieuw goed weg met de scheidsrechter toen Pieters werd gespaard van zijn tweede gele kaart. In die fase was Ruud van Nistelrooy al ingevallen bij HSV, waar hij zijn thuisdebuut maakte. Nadat PSV drie kansen op rij miste in drie minuten was het gebeurt met het offensief en liepen de laatste tien minuten als een sisser af.

Tweede nederlaag van het seizoen

PSV heeft met de 1-0 nederlaag tegen HSV in Hamburg de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Afgelopen maand was eerder Feyenoord in Eindhoven te sterk in de beker. Nu viel de nederlaag in de Europa League. Alleen in de competitie is PSV nu nog ongeslagen.

Eerste foto's van HSV-PSV

Via twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's van HSV-PSV (klik op de foto's om te vergroten):

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Share photos on twitter with Twitpic #hsvpsv Zo'n 3000 PSV-supporters steunen hun ploeg vanavond i... on Twitpic

Rutten: we waren de betere ploeg

Fred Rutten liet op de persconferentie weten een zuur gevoel overgehouden te hebben aan de nederlaag in Hamburg. "Volgens dit wedstrijdbeeld verdiende PSV meer. Maar complimenten koop je niks voor. Goed voetbal was er vandaag, maar het resultaat viel tegen. In de eerste helft hadden we ook controle over de wedstrijd. Er was niks aan de hand, totdat we een niet verstandige strafschop tegen kregen. Ik had het gevoel dat het niet nodig was, het gebeurde namelijk bijna op de achterlijn. Als je internationaal tegen een heel grote club ongeveer drie honderd procent kansen kunt creëren en nog twee of drie halve, kun je zeggen dat wij de betere ploeg waren."

Rutten: nog alle kansen in Eindhoven

Na de 1-0 nederlaag en de manier waarop PSV HSV heeft bestreden vindt Fred Rutten dat de strijd nog volledig open is. "Qua perspectief is de tweede wedstrijd helemaal open. Ik weet dat wij in thuiswedstrijden een goed resultaat kunnen halen."

Hamburger SV: Jansen

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev ('46 André Ooijer), Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Erik Pieters ('81 Jagos Vukovic), Otman Bakkal, Orlando Engelaar, Ibrahim Afellay, Danko Lazovic, Ola Toivonen ('78 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák

Opstelling Hamburger SV

Rost, Demel ('81 Boateng), Rozehnal, Mathijsen, Aogo ('60 Zé Roberto), Tesche, Jarolim, Rincón, Jansen, Petric, Berg ('65 v.Nistelrooij)

Randstadphoolies.nl: HSV-PSV PSV Zeeland: HSV-PSV
PSV Zuipsite: Foto's Hamburger SV - PSV volgen...

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.