PSV geeft punten weg: 1-1 tegen Sparta

21 februari 2010
-
-

PSV heeft thuis tegen Sparta volkomen onnodig puntenverlies geleden. In Eindhoven werd het 1-1 tegen Sparta door een tegendoelpunt ver in blessuretijd.

PSV begon goed aan de wedstrijd. In de eerste helft creëerde de ploeg een enorme reeks aan kansen. Uiteindelijk werd er slechts een keer gescoord door Otman Bakkal. Dzsudzsak was daarna het dichtbij met een vrije trap op de paal. Maar ook de andere kansen troffen net geen doel.

Naarmate het duel langer ging duren in de tweede helft werd PSV slordiger. Daardoor kreeg Sparta er weer geloof in. De defensie van PSV gaf weinig weg, maar deed dat in blessuretijd toch. Drie minuten in blessuretijd en vlak voor het eindsignaal wist Poepon geheel tegen de verhoudingen in de 1-1 gelijkmaker te maken.

Ranglijst: FC Twente en Ajax komen dichterbij

PSV ziet door het dure puntenverlies tegen Sparta de achtervolgers FC Twente en Ajax dichterbij komen. De voorsprong op FC Twente bedraagt nog slechts een punt. Ajax volgt op zeven punten.

Rutten: dit had nooit mogen gebeuren

Op de website van het Algemeen Dagblad noemde Fred Rutten het puntenverlies 'heel erg vervelend.' "We hebben in een thuiswedstrijd grote schade opgelopen. Dat had niet mogen gebeuren. Vooral voor rust hebben we veel kansen gehad. Halverwege hadden we op groter verschil kunnen staan dan die 1-0. Na de hervatting was het wat minder. In aanvallende zin maakten we vaak verkeerde keuzen. Bovendien werden we in de slotfase onrustig. Dat had ik niet verwacht. Ik zie het wel als een incident. We hebben de afgelopen maanden bewezen heel stabiel te zijn."

Sparta Rotterdam: Knol

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev ('74 André Ooijer), Francisco Rodriguez, Carlos Salcido, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Orlando Engelaar, Otman Bakkal ('80 Danny Koevermans), Danko Lazovic ('61 Nordin Amrabat), Ola Toivonen, Balázs Dzsudzsák

Opstelling Sparta Rotterdam

Seliga, Koenders, Adeleye, Knol, Rutjes ('46 v.Bueren), Viergever, Falkenburg ('70 Poepon), John, Strootman, Duplan ('78 Godee), Bodul

Boer zoekt bier: PSV - SpartaPSV BHS: Klote wedstrijd, klote sfeer, klote uitslag!
Supportersvereniging PSV: De sfeer rond PSV - Sparta (16 foto's)PSV Zeeland: PSV-SpartaPSV Zuipsite: Foto's PSV - Sparta Rotterdam