PSV gelijk tegen FC Groningen: 1-1

25 september 2010
-
-

PSV heeft opnieuw niet weten te winnen. Thuis tegen FC Groningen eindigde het in een 1-1 gelijkspel. FC Groningen maakte twee minuten voor tijd de gelijkmaker.

PSV was veel sterker dan de Groningers. Al voor rust had PSV op voorsprong kunnen en moeten staan. Onder andere kansen van Koevermans, Afellay en Dzsudzsak werden niet benut.

Pas na een uur spelen kwam PSV op voorsprong. Het was Ola Toivonen die met een afstandschot de score opende. Kort voor tijd wist Garcia tegen de verhouding in alsnog de gelijkmaker te maken, waardoor PSV opnieuw punten verloor.

Ranglijst: opnieuw geen goede zaken voor PSV

PSV heeft voor de ranglijst opnieuw geen goede zaken kunnen doen. PSV stond al twee punten achter op Ajax. De Amsterdammers spelen later vanavond tegen FC Twente. PSV staat net als FC Groningen op de tweede plaats. FC Twente zou zich daar bij winst bij kunnen voegen.

Alle tweets PSV - FC Groningen

Gebruik je twitter, volg @psvnetwerk.

Toivonen bovenaan topscorerslijst

Ola Toivonen heeft zich met zijn doelpunt tegen FC Groningen bovenaan de topscorerslijst gevoegd. Net als Van Wolfswinkel heeft hij nu zeven doelpunten.

Afellay: gelijkspel is een mentale mokerslag

"Je bent de hele wedstrijd heer en meester. Als je dan zo laat een doelpunt tegen krijgt, is dat een mentale mokerslag", zo liet Afellay weten tegenover De Telegraaf. "Als je zulke kansen krijgt en je maakt ze niet, dan kun je er niks beters van maken. We missen gewoon de 'final touch'. Dit is gewoon een enorme teleurstelling", aldus Afellay.

Rutten: dit is bitter

Op de persconferentie sprak Fred Rutten over een bitter gevoel na het gelijkspel tegen FC Groningen. Rutten op PSV.nl: "Het is heel erg frustrerend als zij twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschieten. Het zal even duren voor wij dat uit onze hoofden krijgen, dat zal niet makkelijk zijn. Toch denk ik dat wij onze doelpunten wel gaan maken, zeker ook omdat je een uitstekende wedstrijd speelt en de kansen krijgt. Maar puur het resultaat geeft een gevoel van bitterheid."

FC Groningen: Kieftenbeld

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Danny Koevermans, Balázs Dzsudzsák ('78 Nordin Amrabat)

Opstelling FC Groningen

Luciano, Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman, Enevoldsen ('59 Bacuna ('71 Van der Laak)), Van der Laak, Pedersen, Sparv, Tadic ('70 Garcia), Matavz

PSV BHS: Fotoverslag PSV - FC GroningenPSV Zeeland: PSV- FC Groningen
Boer zoekt bier: PSV - FC GroningenPSV Zuipsite: Angsthazen-fotoreportageSupportersvereniging PSV: De sfeer rond PSV - FC Groningen (12 foto's)
West Ambiance: Tim, we hopen dat je genoten hebt!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.