30 september 2010
-
Europa League
-

Na het gelijkspel thuis tegen Sampdoria wist PSV het uitduel tegen Metalist Kharkiv met 0-2 te winnen. In het vooraf als zeer moeilijke wedstrijd bestempelde duel had PSV de zaken al snel op orde.

PSV begon god aan de wedstrijd op een door de regen steeds slechter wordend veld. Tot aan de 26ste minuut ging het spel op en neer. Vervolgens ging Toivonen na een duw van Villagra neer in het strafschopgebied. Villagra kreeg rood en PSV een penalty. Dzsudzsak benutte de penalty vervolgens voor de 0-1.

Drie minuten later al speelde PSV de extra man goed uit. Pieters speelde Berg vrij voor de goal. Zijn inzet leek aanvankelijk in de plassen stil komen te liggen op de doellijn. Net voor de inglijdende verdediger rolde hij echter over de achterlijn. Daarna kreeg PSV enorme ruimte om de voorsprong verder te vergroten. Met name Dzsudzsak was onzorgvuldig in de passing. Toivonen was nog het dichtstbij met een schot op de lat.

In de tweede helft bleef PSV het overwicht houden, maar was het weinig vermakelijk. Tegen 10 man van Metalist ging PSV niet voor de show. De ploeg speelde zakelijk en gaf niets weg. Het creëerde wel een aantal kansen, maar die waren niet aan de ploeg besteed.

Tweets Metalist - PSV

Gebruik je twitter, volg @psvnetwerk.

Poule PSV: Samdoria wint met 1-0 van Debrecen

In de andere wedstrijd van PSV won Sampdoria thuis met 1-0 van het Hongaarse Debrecen. Pazzini scoorde in de 18e minuut uit een penalty.

PSV tweede in de poule achter Sampdoria ondanks beter doelsaldo

PSV staat na de tweede speelronde tweede in de poule. De Eindhovenaren hebben weliswaar evenveel punten als Sampdoria en een beter doelsaldo. Bij een gelijk aantal punten telt echter eerst het onderling resultaat. Door de 1-1 van Sampdoria uit bij PSV staan de Italianen volgens de regels eerste.

1. Sampdoria 2 4 2-1
2. PSV 2 4 3-1
3. Mentalist 2 3 5-2
4. Debrecen 2 0 0-6

Rutten blij met totale controle over wedstrijd

Fred Rutten liet na afloop op de persconferentie blij te zijn met de manier waarop de ploeg de wedstrijd had gecontroleerd. "We zaten tot aan de rode kaart goed in de wedstrijd. Die kaart had wel invloed, maar de verandering qua beeld was niet heel groot omdat we tot aan dat moment sterk speelden. Wat goed is voor deze ploeg, is dat je eigenlijk totale controle hebt gehad. En dat we organisatorisch heel goed hebben gestaan, we hebben hen geen mogelijkheden gegeven. Het is een heel belangrijke overwinning in deze groep," aldus Rutten op PSV.nl.

PSV kreeg wedstrijdkleding pas vlak voor tijd

PSV kon pas een kwartier voor de wedstrijd aan de warming-up beginnen. Het busje met daarin de wedstrijdkleding en -schoenen kwam vast te zitten in het verkeer, waardoor PSV een allesbehalve vlekkeloze voorbereiding kende.

PSV: Marcelo

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma ('65 Francisco Rodriguez), Erik Pieters, Ibrahim Afellay ('83 Otman Bakkal), Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Marcus Berg, Balázs Dzsudzsák ('77 Nordin Amrabat)

Opstelling Metalist Kharkiv FC

Disljenkovic, Villagra, Obradovic, Gueye, Romantsjoek, Edmar, Valjajev ('46 Kaita), Taison, Sjelajev, Fininho, Vorobei ('31 Olynik ('82 Postoepalenko))

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.