PSV onderuit tegen FC Twente: 0-1

30 oktober 2010
-
-

PSV is zaterdagavond onderuitgegaan tegen FC Twente. In het Philips Stadion werd het 0-1 voor de Tukkers.

In de eerste helft was PSV veel sterker dan FC Twente. Tegen het stugge en compacte FC Twente was het echter moeilijk open kansen creëren. Op de counter werd de tegenstander enkele malen gevaarlijk.

Na rust begon Fc Twente aanvallender en was het via een bal van Janssen op de lat dichtbij de openingstreffer. Die kwam alsnog toen Chadli zijn tegenstander uit kon kappen en de 0-1 kon binnenschieten. PSV ging het laatste half uur nog wel wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Echt grote kansen daarvoor kreeg het niet. In de slotfase kwam PSV nog met tien man te staan. Eerst raakte Pieters geblesseerd, hij werd vervangen door Vukovic. Die ging met een onbesuisde tackle in op zijn tegenstander en moest dat met rood bekopen.

PSV verliest koppositie aan FC Twente

PSV is door de nederlaag tegen FC Twente de koppositie kwijtgeraakt aan FC Twente. De achterstand op FC Twente bedraagt nu een punt. Op doelsaldo blijft PSV Ajax nog voor voor de tweede plaats.

PSV: Nordin Amrabat

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters ('80 Jagos Vukovic), Ibrahim Afellay, Ola Toivonen ('73 Marcus Berg), Orlando Engelaar, Jeremain Lens ('65 Nordin Amrabat), Jonathan Reis, Balázs Dzsudzsák

Opstelling FC Twente

Michailov ('89 Boschker), Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers ('63 Schimpelsberger), Landzaat, De Jong, Janssen, Ruiz, Janko, Chadli

PSV BHS: Fotoverslag PSV - FC TwentePSV Zeeland: PSV- FC Twente
Boer zoekt bier: PSV - FC TwentePSV Zuipsite: Foto's PSV - FC TwenteSupportersvereniging PSV: Goede sfeer in het Philips Stadion, toch verlies
Lighttownmadness: De actie PSV- Fc TwentePSV on Tour: PSV - FC Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.