PSV verspeelt kansen door nederlaag in H'veen: 3-2

21 februari 2004
-
-

PSV lijkt zijn kansen op het kampioenschap zo langzamerhand wel verspeeld te hebben. Na de nederlaag tegen Ajax werd ook van SC Heerenveen verloren. In een spannende wedstrijd kwam PSV tot twee keer toe op voorsprong. De tegenaanval die daarop volgde werd twee keer toe benut door Heerenveen om weer gelijk te komen. Vlak voor tijd besliste Hansson de wedstrijd met een strakke kopbal.

In de eerste helft waren er kansen aan beide kanten te noteren. Aan PSV kant ontstonden die vooral door fouten van het rechterverdedigingsblok Colin en Addo. In de aanval waren er kansen voor Lucius en Vennegoor of Hesselink. Lucius had net teveel tijd nodig en schoot over. Vennegoor of Hesselink zag zijn kopbal net langs de paal verdwijnen.

In de 45ste minuut werd het 1-0 door een goal van Lucius. Hij sleepte de bal schitterend mee nadat Kezman de bal net achter hem neerlegde. Na de sleepbeweging rondde hij goed af achter Vonk. Lucius kwam daarbij vanaf links, waar hij Robben's plek had overgenomen. Die moest zich even eerder laten vervangen met een hamstringblessure. Park kwam in het veld en richt op de rechterflank spelen.

In de tweede helft werd het spannender en gaf PSV minder weg door fouten. Toen de ploeg in de 80ste minuut op voorsprong kwam leek het gebeurd. Lucius gaf de bal in het strafschopgebied op de vrijstaande Bouma. Die schoot beheerst in de verre hoek. In de tegenstoot stond PSV net als voor rust niet op te letten. Dat leverde een goal op van Knopper.

Tot overmaat van ramp kopte Hansson uit een vrije trap drie minuten voor tijd ook nog de 3-2 binnen. Tegen de verhouding in, PSV had minimaal een gelijkspel verdiend, maar te laat voor PSV om er nog iets aan te doen.

Er daarmee lijkt in het carnavalsweekend een einde te komen aan de aspiraties op de tweede hoofdprijs. Alleen de UEFA Cup lijkt vooralsnog een podium waar de ploeg nog volop meedoet. Donderdag dus tegen Perugia.

Rode kaart Van Bommel

In de slotfase van het duel tegen SC Heerenveen liep Mark van Bommel tegen een rode kaart op. Na een overdreven gele kaart kreeg Van Bommel in de slotminuut nog een tweede gele kaart na aanmerkingen op de leiding. De aanvoerder beklaagde zich bij de scheidsrechter over het feit dat PSV geen penalty kreeg toen een verdediger van Heerenveen de bal met de hand wegsloeg. Wegereef stuurde hem daarop weg. Een dubbele gele kaart levert hem een automatische schorsing van een wedstrijd op. Hij mist daardoor de thuiswedstrijd tegen Roda JC.

Blessure voor Robben; 'dunne streep door kampioensaspiraties'

Arjen Robben moest na ruim een half uur spelen van het veld. Hij liep al na een kwartier spelen een hamstringblessure op en kon na ruim een half uur spelen niet meer verder. Robben nam daardoor zijn plaats aan de linkerkant in, Park kwam in het veld en ging op de rechterflank spelen.

Het ontbreken van Robben was duidelijk een enorme aderlating voor de ploeg. Vanaf het middenveld ontbrak het aan de nodige creativiteit om de voorwaartsen vrij te spelen. Het is dan ook te hopen dat Robben het duel tegen Perugia wel haalt.

Robben vond dat er na de nederlaag wel een "dun streepje" door de kampioensaspiraties kan gezet worden. "Als Ajax morgen wint dan is het verschil 9 punten. Dat is wel erg groot"

Opstelling SC Heerenveen

Vonk, Hansson, Seip, Radomski, V?yrynen, Selakovic, De Lange ('31 Hestad), Bakkati, Edman, Samaras ('46 Knopper), Hakasson

Vroomshoop on Tour: Foto's Heeremveen - PSVPSV.nl: Fotoverslag Heerenveen-PSVDe Mortel On Tour: PSV laat zich Foppe in fryslan
Vak OO picture page: SC Heerenveen - PSVPSV on Tour: PSV ON TOURSC Heerenveen World: Foto's en filmpjes SC Heerenveen - PSV
PSVWorld: SC Heerenveen - PSVAcht on Tour: slecht begin van de carnaval !

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.