PSV niet verder dan 0-0 in Amsterdam

20 november 2010
-
-

PSV is in Amsterdam op een 0-0 blijven steken tegen Ajax. De ploeg had kunnen doordrukken, maar verzuimde de laatste pass goed te geven. Daardoor gingen teveel mogelijkheden verloren.

PSV begon goed aan de wedstrijd, maar zakte na tien minuten terug. Het middenveld stond niet goed, waardoor Ajax steeds de vrije man kon vinden en PSV in de problemen kwam. PSV kon wel bogen op een uitstekende Isaksson zaterdagavond. Aan het einde van de eerste helft kreeg PSV grip op de wedstrijd en werd het veel gevaarlijker.

PSV zette dat in de tweede helft voort. De ploeg kreeg diverse mogelijkheden om het uit te spelen. De laatste pass was echter steeds niet goed, een euvel dat PSV al geruime tijd parten speelt. Daardoor maakte de ploeg het Stekelenburg niet lastig genoeg en zou het 0-0 blijven.

In blessuretijd moest invaller Lindgren nog van het veld vanwege natrappen. Een incident dat daarop volgde werd niet waargenomen door de scheidsrechter. Bakkal ging op de voeten staan van Suarez, waarna de aanvaller Bakkal in zijn nek leek te bijten.

PSV blijft koploper, loopt punt uit op FC Twente

PSV blijft door het gelijkspel koploper in de eredivisie. De voorsprong op Ajax blijft zes punten. Tegelijkertijd loopt PSV een punt uit FC Twente, dat van AZ verloor. PSV staat nu drie punten voor.

Afellay: we doen onszelf tekort, in 2e helft heer en meester

Ibrahim Afellay was na afloop toch wel teleurgesteld over het gelijkspel. 'We doen onszelf veel tekort hier. We waren in de tweede helft heer en meester en hadden het moeten afmaken. In de eerste helft begonnen we voorzichtig. Je speelt toch tegen Ajax-uit. Zij moeten komen en dan wachten op het moment. We hadden hier gewoon de goal moeten maken. Zij zijn niet in beste doen. We hebben nagelaten om ze een extra tik te geven.'

Suarez bijt Bakkal in nek, rood voor Lindgren

Luis Suarez beet in blessuretijd van het duel tussen Ajax en PSV in de nek van Otman Bakkal. De scheidsrechter keek ernaar en deed niets.

Even daarvoor had hij Lindgren wel rood gegeven voor natrappen.

Rutten ontevreden met gelijkspel

Fred Rutten was na afloop duidelijk ontevreden met het gelijkspel tegen Ajax. 'Ik denk dat we vandaag hadden moeten winnen. In de tweede helft hebben we heel goed gespeeld en verzuimd de trekker over te halen. We hebben de mogelijkheden gehad. Dan kan je niet tevreden zijn met het resultaat. In de eerste helft hadden we een fase niet de grip op het middenveld. Het was wat te voorzichtig. Tien minuten voor rust kregen we die wel en dat trokken we door in de tweede helft. Toen ging het heel aardig. Het stond tactisch goed, ondanks dat het een heel offensief middenveld was met drie nummers tien. Dan moet je oppassen dat je niet uit de organisatie gaat lopen. Ajax gedijt erbij als je de ruimtes groot maakt.'

[video's] Rode kaart Lindgren en bijtincident Suarez

[video] Bakkal: "Beelden spreken voor zich

[video] Afellay na Ajax-PSV

[video] Rutten: "Kan niet leven met punt"

Ajax: Lindgren ('92)

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma ('74 Francisco Rodriguez), Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Ola Toivonen, Otman Bakkal, Jeremain Lens, Jonathan Reis, Balázs Dzsudzsák

Stekelenburg, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita ('58 Sulejmani), Enoh, De Zeeuw, De Jong ('76 Lindgren), Suarez, El Hamdaoui, Emanuelson

Boer zoekt bier: Ajax - PSVSupportersvereniging PSV: Ruim 200 fans in het PSV Supportershome
PSV Zeeland: NS FailPSV on Tour: @j@x-PSVPSV BHS: Aankomst op de herdgang van spelersbus

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.