PSV verliest met 4-2 bij NAC

26 november 2010
-
-

PSV heeft uit bij NAC met 4-2 verloren. Opnieuw kon PSV dus niet winnen in Breda. PSV kwam nog wel twee keer op voorsprong, maar moest toch de meerdere erkennen in NAC.

PSV speelde een goede eerste half uur. De ploeg kwam op voorsprong via Jonathan Reis. Na een goede aanval van Afellay en Toivonen kon Reis de bal vrij binnenschuiven. Het was Toivonen die daarna op het middenveld de bal verkeerd breed legde. NAC kwam toen razendsnel uit en stelde Leonardo in staat te scoren. Drie minuten later kon Dzsudzsak voor een leeg goal binnentikken uit een voorzet van Lens. Nog voor rust kwam NAC voor de tweede keer langszij. Het was Amoah die achter de ingevallen Ramos kopte.

Na rust begon PSV heel zwak aan de wedstrijd. Boussabon maakte op mooie wijze de 3-2. PSV kwam dat niet meer te boven. De ploeg moest op zoek naar de gelijkmaker en gaf daardoor achterin ruime weg. Het was via een counter Amoah die vervolgens de wedstrijd besliste.

Enkele sfeerfoto's NAC-PSV

Via Twitter zijn inmiddels enkele sfeerfoto's van NAC-PSV verschenen. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Come on #nac #nacpsv on Twitpic #ojk  We gaan beginnen!!! #nacpsv on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Afellay: als je zo de goals weggeeft...

Ibrahim Afellay was na afloop boos over de nederlaag in Breda. 'Als je zo verdedigt, kan je wel vijf jaar blijven voetballen. Na zo'n eerste helft, waarin je heer en meester bent, en goed voetbalt, komen zijn twee keer voor de goal en scoren. En vooral de manier waarop kan niet. Natuurlijk vallen daarover harde woorden in de kleedkamer. We speelden gewoon een prima eerste helft. Dan verzuim je om weg te lopen, maar die goals mag je nooit zo weggeven.'

Ranglijst: PSV blijft koploper

PSV zal ondanks het verlies koploper blijven. FC Twente kan in punten wel langszij komen. FC Groningen kan op een punt komen, Ajax en AZ op drie punten.

Rutten niet blij met Isaksson

Fred Rutten liet na afloop weten niet blij te zijn met Andreas Isaksson, die al na een half uur gewisseld moest worden. 'Hij was wat grieperig. Dan is het zijn verantwoordelijkheid of hij kan spelen. Het is dan gewoon onverstandig om te starten als je niet 100% bent. Dit kost ons wel een wissel.'

Rutten: vandaag heel slecht verdedigd

Fred Rutten gaf na afloop aan dat er vandaag vooral heel slecht verdedigd was. 'Zeker het eerste half uur hebben we uitstekend gespeeld met goede goals. NAC is heel effectief met de kansen omgesprongen. Wij deden dat heel slecht, zeker in de tweede helft. We komen slecht uit de kleedkamer. Dan wordt het 3-2 en is het een mentale kwestie. Lens en Reis kregen nog de kansen op de 3-3, valt die dan kan je hier nog winnen. Maar ik ben zeer ontevreden hoe we vooral de eerste treffer tegenkrijgen. Dat is op ons niveau ondenkbaar. Dit doet wel zeer. Vooral de manier waarop we in de tweede helft hebben geacteerd. We waren geen schim van het eerste half uur. Dat is een raadsel voor mij.'

[video] Rutten: "Na rust slecht verdedigd"

Bouma: we zijn afgebluft

Op de website van het Algemeen Dagblad liet Wilfred Bouma weten dat PSV afgebluft is in Breda. "Dit was een mentale kwestie. Na rust gingen de koppies hangen. Ik heb er geen woorden voor. We worden hierdoor weer een eind teruggeworpen. Het zat niet goed in de koppies, anders kun je niet zo verslappen. Hoe dat kan? Ik weet het niet."

PSV: Erik Pieters

Andreas Isaksson ('37 Cássio Ramos), Atiba Hutchinson, Marcelo ('83 Danny Koevermans), Wilfred Bouma, Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Ola Toivonen ('64 Orlando Engelaar), Otman Bakkal, Jeremain Lens, Jonathan Reis, Balázs Dzsudzsák

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, Koenders, Penders, Horvath, Feher, Luijckx, Boussabon ('80 Gorter), Schilder, Leonardo ('85 Loran), Amoah, Lurling ('78 Gudelj)

15  2 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.