1 december 2010
-
Europa League
-

PSV wist ook bij Sampdoria uit te winnen. In Italie werd het 1-2 voor PSV. Daarmee plaatste de ploeg zich voor de volgende ronde, PSV had aan een punt al voldoende. De zege kwam pas in de slotminuten tot stand.

PSV had het in de eerste helft moeilijk met de aanvallende intenties van Sampdoria. De ploeg gaf slechts twee mogelijkheden weg, maar kwam nauwelijks in haar spel. In de slotfase van de eerste helft kwam Sampdoria op voorsprong toen Pazzini in de verre hoek binnenkopte, onhoudbaar voor Isaksson.

Een moment aan het begin van de tweede helft veranderde alles. Afellay gaf vanaf rechts een goede voorzet op Toivonen die vallend inkopte. Sampdoria moest daardoor op zoek naar de tweede treffer. PSV kreeg het geloof en kreeg ook de ruimte om het zelf uit te spelen. Door die ruimte kreeg PSV steeds meer grip op de wedstrijd. PSV had de controle en kon zelfs aanspraak maken op de zege. Die kwam er uiteindelijk ook in de slotfase toen Toivonen een teruggelegde bal kon binnenschieten.

Duel enige tijd stilgelegd vanwege uitvallen licht

Het duel in de Europa League tussen Sampdoria en PSV werd woensdagavond enige tijd gestaakt vanwege problemen met de verlichting. Vanwege een uitgevallen lichtmast legde de scheidsrechter het duel enige tijd stil.

Eerste zege PSV op Italiaans grondgebied

PSV heeft voor het eerst in haar historie op Italiaans grondgebied weten te winnen. In veertien uitduels in Italië wist PSV tot nu toe niet te winnen.

Meer statistieken van PSV in Italië: archief

Toivonen: goed gevoel overgehouden aan wedstrijd

Ola Toivonen was de man of the match met twee treffers. 'Het gevoel na het duel is natuurlijk heel goed. Het was een moeilijke wedstrijd, we zijn heel blij met de drie punten. We wisten dat we genoeg hadden aan een punt, maar ons doel was de zege. Dat vroege doelpunt in de tweede helft was het kantelpunt. Sampdoria moest op zoek naar de tweede treffer. Daardoor kregen wij steeds meer ruimte. De 1-1 was voldoende, maar ik ben blij dat het in de slotfase ook nog 1-2 werd. We gaan nu door in Europa. We hopen dit jaar verder te komen dan de achtste finales zoals vorig jaar tegen HSV.'

Rutten: het leek met Manolev even dat we Maradona in het elftal hadden

Na afloop liet Fred Rutten zich opmerkelijk negatief uit over Manolev. 'Ik heb wel overwogen hem te wisselen. In de slotfase liet hij zelfs een balletje onder zijn voet glijden. het leek wel of we Maradona in de ploeg hadden. Dat soort dingen kan natuurlijk niet als het 1-1 staat.'

Rutten: PSV is de terechte winnaar

Fred Rutten sprak na afloop over een moeilijke eerste helft.'Zeker bij balbezit hadden we moeite. Dat had ook te maken met de tegenstander. Ze speelden onitaliaans door ons veel onder druk te zetten. Daar kwamen we moeilijk uit, we waren slordig in de passing.'

'In de tweede helft was de lucht bij hen eruit. We hebben een goede tweede helft neergelegd. Uiteindelijk denk ik wel dat we de terechte winnaar zijn.'

Sampdoria: Marilungo ('89)

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Ibrahim Afellay, Jonathan Reis ('85 Marcus Berg), Balázs Dzsudzsák

Opstelling Sampdoria

Curci, Cacciatore, Gastaldello, Lucchini ('21 Volta), Dessena, Ziegler, Koman ('69 Guberti), Palombo, Poli ('77 Mannini), Pazzini, Marilungo

Randstadphoolies.nl: PSV wint bij SampdoriaBoer zoekt bier: Samp - PSV
PSV Zuipsite: Foto's Sampdoria - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.