Makkelijke 0-3 zege PSV tegen VVV

23 januari 2011
-
-

PSV heeft in Venlo een makkelijke 0-3 zege behaald op VVV. Op die zege was weinig af te dwingen. PSV verzuimde alleen om er een monsterscore van te maken.

PSV begon goed aan de wedstrijd. VVV werd direct vastgezet en dat leverde al snel kansen op. Na zo'n tien minuten kon Bouma met een atletisch hooggeheven been een doorgekopte bal van Toivonen binnenwerken. Diverse kansen waren niet aan de Eindhovenaren besteed. Het was uiteindelijk Lens die met een soort karatetrapje de 0-2 binnenwerkte.

Direct na rust werd Hutchinson diepgestuurd. Hij schoof de bal prima in de verre hoek voor de 3-0. Daarna nam PSV gas terug. De ploeg bleef bij vlagen nog wel mogelijkheden creëren, maar hield het bij 3-0.

Ranglijst: PSV blijft een punt voor op Twente, loopt uit op Ajax

PSV blijft koploper door de zege tegen VVV. De voorsprong op FC Twente, dat knap won bij FC Groningen, blijft een punt. Ajax ging onderuit in Utrecht en staat nu zes punten achter.

Rutten: Berg gewisseld om rode kaart te voorkomen

Fred Rutten liet na afloop weten day hij Marcus Berg in de rust gewisseld te hebben uit voorzorg met het oog op zijn gele kaart. 'Ik wilde geen risico nemen. We zitten al niet ruim in de spitsen. Hij had al geel en was geïrriteerd. Hij moet daar toch meer leren omgaan dat dit heel bepalend kan zijn, zeker in grote wedstrijden kan je dat opbreken. Hij maakt juist een goede fase door. Dan moet hij oppassen dat hij niet in herhaling gaat vallen.'

Rutten: krachtsverschil was te groot

Fred Rutten liet na aflopen weten dat het eigenlijk vanaf de eerste minuut vrij makkelijk ging voor PSV. 'Het krachtsverschil was te groot. We hadden alleen meer doelpunten moeten maken. We creëerden de kansen wel op een heel slecht veld. Tempo maken was lastig op dit veld. Maar ondanks dat was het een uitstekende overwinning. Alleen in de slotfase viel de concentratie wat weg en gaven we wat kansjes weg. Daar moet je wel voor oppassen dat dat geen schade oplevert."

[video] Bouma: "Ik ben niet heel moe, nee"

[video] Rutten: "6-0 was echt top geweest"

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo ('12 Francisco Rodriguez), Wilfred Bouma, Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen ('76 Stef Nijland), Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Marcus Berg ('46 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák

Opstelling VVV Venlo

Begois, Timisela, De Regt, Paauwe ('62 Ojo), El-Akchaoui, Toth, Vujicevic, Leemans, Musa, Boymans, Ahahoui ('46 Cullens)

PSV BHS: Fotoverslag demonstratie & VVV - PSVPSV Zuipsite: Anti combi actie geslaagd
Randstadphoolies.nl: Geslaagde protestactie in VenloPSV Zeeland: Foto's VVV-PSVPSV on Tour: VVV-PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 42 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.