PSV verliest bekerthriller na strafschoppen

26 januari 2011
-
KNVB Beker
-

PSV is er niet in geslaagd de halve finales van de KNVB beker te halen. In een heuse bekerthriller werd na strafschoppen verloren van FC Twente. De zevende strafschop werd PSV pas fataal door een misser van Engelaar. In de reguliere speeltijd was PSV de betere ploeg. Toch kwam de ploeg pas drie minuten in blessuretijd langszij, waarmee het een verlenging forceerde.

PSV speelde een goede eerste helft, waarin het een overwicht had en het wedstrijdbeeld bepaalde. Tegen een heel compact FC Twente kon PSV echter maar heel weinig de opening vinden om door te drukken. In de tweede helft ging de wedstrijd veel gelijkwaardiger op en was FC Twente bij vlagen gevaarlijker. De thuisclub kwam op voorsprong via een penalty. Engelaar maakte hands in het strafschopgebied. Janssen benutte de penalty. PSV moest vervolgens de laatste 20 minuten op zoek naar dat gaatje voor de gelijkmaker. Dat leek er niet meer in te zitten toen Koevermans in de derde en laatste minuut van de blessuretijd een afgeslagen bal via een volley alsnog binnenwerkte.

Eerste sfeerbeelden FC Twente - PSV

Via twitter verschijnen de eerste sfeerbeelden van FC Twente - PSV. Klik op de foto's om te vergroten:

#twepsv on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Op hoogte middenlijn bij #twepsv Hoop op spannende pot met ve... on Twitpic De club van Nederland #twepsv on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic @degrolschveste #twepsv vooruit nu roodwitten, vooruit PSV! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Typerend vanavond; (te) veel spreiding #twepsv on Twitpic Come on twente #twepsv   on Twitpic

Koevermans: gelukkigste heeft gewonnen

Danny Koevermans liet na afloop weten verslagen te zijn door de uitschakeling. 'Het blijft een loterij, de penalties. De wedstrijd verdiende geen winnaar in mijn ogen, ik vond het gelijkspel wel terecht' aldus Koevermans.

'We hebben een goede pot voetbal gespeeld als PSV zijnde. In de eerste helft verdienden we om op voorsprong te komen, helaas gebeurde dat niet. In de tweede helft is FC Twente misschien iets beter. Dan krijg je een strafschop tegen, de scheidsrechter kan die geven. Dan komen we gelukkig vlak voor het einde op 1-1. Daarvoor kom je in het veld om de goal te maken' aldus een nuchtere Koevermans over zijn gelijkmaker. 'In blessuretijd hadden we nog de mogelijkheid op de winnende. Die valt niet. Dan zijn penalties een loterij, waarbij de gelukkigste heeft gewonnen.'

Rutten: we speelden een geweldige wedstrijd, kregen niet wat we verdienden

Fred Rutten liet na afloop weten dat de teleurstelling heel diep zit bij PSV. 'Maar dit is ook sport. Dan speel je zo'n geweldige wedstrijd en dan komt de loterij van de strafschoppenserie. Dat is wel heel erg vervelend. Je verdient het om een ronde verder te komen. Maar tussen verdienen en krijgen zit veel. Dat is zuur. Over de gehele wedstrijd waren we de bovenliggende partij. Alleen in de eerste fase van de tweede helft hadden we het lastig toen FC Twente meer vooruit ging spelen. Daarna niet meer.'

'Nu zal de knop om moeten voor komend weekend. Dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet gezien de manier waarop we uitgeschakeld zijn.'

Engelaar: bij missen penalty kan je wel door de grond zakken

Orlando Engelaar was de schlemiel van de wedstrijd met een veroorzaakte penalty en het missen van de laatste penalty van PSV in de penaltyreeks. 'Dit is een hele vervelende avond. We speelden een goede wedstrijd en het was niet onverdiend als we gewonnen hadden. Als je het dan tot penalties laat komen, weet je dat het fout kan gaan.'

'Of de handsbal terecht was? Dat zou ik terug moeten zien. Voor mijn gevoel werd hij van een meter of halve meter tegen me aangeschoten en is het dus aangeschoten. Volgens de scheidsrechter moest hij hem geven omdat mijn handen te hoog waren. Als zo de regels zijn, is het niet anders.'

'Of de penalty slecht ingeschoten was? Als de keeper hem kan pakken, is hij per definitie slecht ingeschoten. Dan heb je een klotegevoel. Dan wil je wel door de grond zakken. Ik zal dit moeten verwerken. We moeten toch verder.'

PSV: Balázs Dzsudzsák

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez, Wilfred Bouma ('82 Danny Koevermans), Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Jeremain Lens ('82 Zakaria Labyad), Marcus Berg, Balázs Dzsudzsák

Opstelling FC Twente

Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Onyewu ('26 Tiendalli), Janssen, De Jong, Brama, Bajrami ('59 Landzaat), Janko, Chadli

PSV BHS: Fotoverslag FC Twente - PSVPSV Zuipsite: Foto's FC Twente - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 68 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.