Zeefuik redt PSV: 2-1

29 januari 2011
-
-

PSV kwam tegen de nummer laatst met de hakken over de sloot. Drie minuten in blessuretijd zorgde Genero Zeefuik voor de 2-1 overwinning van PSV.

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor PSV. PSV was heer en meester. De ploeg creëerde alleen te weinig open kansen. Bij de eerste mogelijkheid voor Willem II wa het direct raak. Biemans kopte in de zeventiende minuut een voorzet vanuit een vrije trap binnen. Gezien het spelbeeld leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Voor rust slaagde PSV er echter niet in te scoren. De ploeg bleef de gehele wedstrijd wel gesteund worden door de fans.

Drie minuten na rust was het Toivonen die een voorzet geheel vrijstaand op een paar meter voor de goal kon binnentikken. In het vervolg probeerde PSV het wel, maar ontbrak het aan vorm bij met name de aanvallers. Daardoor bleef het wachten op de 2-1. Op het moment dat weinigen er meer in geloven viel die alsnog in de laatste minuut van de blessuretijd. Zeefuik stelde zich uitstekend op in het strafschopgebied, kreeg de bal goed gegeven en schoot vervolgens uitstekend door de benen van een verdediger binnen.

Enkele sfeerfoto's PSV - Willem II

Via twitter zijn inmiddels enkele sfeerfoto's van PSV - Willem II verschenen. Klik op de foto's om te vergroten:

We zijn binnen #psvwil on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Woow, voetbal in 3D ;) #psvwil on Twitpic Nu ff kijken of we minimaal met 5-0 kunnen winnen #psvwil #PSV  on Twitpic Toivonen aims too high to score from direct free kick. #psvwil on Twitpic

Posted using Mobypicture.com

Twee rode kaarten voor Willem II

Willem II speelde de wedstrijd uit met negen man. Na twee gele kaarten voor Halilovic kreeg Lampi een directe rode kaart vlak voor tijd.

[later meer]

Ranglijst: PSV blijft koploper

PSV blijft door de nipte zege op Willem II koploper in de eredivisie. De voorsprong op FC Twente bedraagt nu vier punten. Morgen kan FC Twente via het thuisduel tegen Feyenoord weer op een punt afstand komen. Ajax staat op negen punten en kan morgen op zes punten komen bij een zege uit bij NAC.

PSV had 70% balbezit

PSV kende een enorm overwicht tegen Willem II. De ploeg had maar liefst 70% balbezit in de wedstrijd tegen 30% voor Willem II.De kansenverhouding was 27 voor PSV tegen drie voor Willem II.

Zeefuik: ik geloof het nog niet

Genero Zeefuik sprak voor de camera van Eredivisie Live over een hele rare avond. 'Ik was al heel blij dat ik de kans kreeg. Mijn eerste balcontact was direct een kopbal, dat kan ik blijkbaar nog. Dat ik uiteindelijk ook nog de winnende scoort, is helemaal mooi. Ik geloof het eigenlijk nog niet, denk dat het een droom is. Dat besef zal later wel komen.'

[video] Rutten zag "hele vreemde wedstrijd"

Willem II: Verhulst

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Francisco Rodriguez ('46 Danny Koevermans), Wilfred Bouma, Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Ola Toivonen, Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Marcus Berg ('72 Género Zeefuik), Balázs Dzsudzsák

Opstelling Willem II

Verhulst, Lampi, Biemans, Swinkels, Pereira, Gravenbeek, Ippel ('77 Levtsjenko), Lasnik, Halilovic, Hakola ('59 Rigters), Janga ('59 Strihavka)

PSV Zeeland: Foto's PSV-Willem IIPSV BHS: Fotoverslag PSV - Willem II
PSV on Tour: PSV - Willem IIPSV Zuipsite: Foto's PSV - Willem IIBoer zoekt bier: PSV - Wil II

15  3 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.