Totaal onnodig puntenverlies voor PSV tegen NEC:2-2

13 maart 2011
-
-

PSV heeft zondag totaal onnodig puntenverlies geleden uit bij NEC. In Nijmegen eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel door een tegendoelpunt in de 90ste minuut.

PSV domineerde in de eerste helft, maar moest toestaan dat NEC vier minuten voor rust op voorsprong kwam toen George uit het niets verwoestend uithaalde. Nog voor rust repareerde Dzsudzsak de stand voor PSV. Hij rondde een voorzet van Manolev knap af.

Na rust kwam PSV op voorsprong. Lens duwde met zijn schouder een tegenstander weg, waarna hij de bal hoog in de korte hoek schoot. PSV leek het vervolgens te gaan spelen. Naarmate de tweede helft vorderde liep de verdediging van NEC op haar laatste benen. PSV verzuimde echter de stand naar 1-3 te tillen. Dat kwam de ploeg duur te staan. In de 90ste minuut was het Zomer die tegen de verhouding in NEC alsnog naar 2-2 bracht.

Ranglijst: PSV slechts nog een punt voor op FC Twente

PSV ziet door het gelijkspel FC Twente naderen tot een punt. Ajax heeft nu nog drie punten achterstand op PSV.

Engelaar: we vragen zelf om problemen

Aanvoerder Orlando Engelaar was na afloop voor de camera uiteraard 'not amused' over het puntenverlies. "Dit was totaal onnodig. Er was niks aan de hand, maar voorin moeten we het gewoon uitspelen. We moeten gewoon de 3-1 maken, dan is het afgelopen. Nu valt hij aan de andere kant. Het is vragen om problemen."

Rutten: dit voelt als een nederlaag

Tegenover Eredivisie Live sprak Fred Rutten over heel zuur puntenverlies. "Dit is heel zuur. Het tegendoelpunt valt in de laatste minuut, dan kun je niks meer doen. We hebben het aan onszelf te wijten, want hadden gewoon de wedstrijd op slot moeten gooien. We krijgen zoveel countermogelijkheden, dan moeten we de trekker overhalen. Dit voelt als een nederlaag."

[video] Lens: de beelden spreken voor zich

Rutten tevreden over balvaste Zeefuik

Fred Rutten gaf na afloop op Telegraaf.nl tevreden te zijn over het optreden van Genero Zeefuik, die in de basis mocht starten. "Hij klopt op de deur. We hadden tegen NEC een balvaste spits nodig en dat is Género. Hij heeft het heel aardig gedaan."

Opstelling NEC

Cillessen, Zomer, Nuytinck, Amieux, George, Davids, Schöne, Chatelle ('79 Goossens), Sibum, Vleminckx, Will ('69 Wellenberg ('79 Ten Voorde))

Lighttown Madness.n: Voetbal is van ons !PSV Zuipsite: Foto's NEC - PSV
PSV on Tour: nec - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.