PSV verliest bij FC Twente: 2-0

2 april 2011
-
-

Ook in de vierde topper dit seizoen wist PSV geen zege te behalen. De ploeg ging uit in Enschede met 2-0 onderuit na een 0-0 ruststand. Janssen tekende voor beide treffers van de Tukkers.

Al vroeg in de wedstrijd kwam PSV goed weg toen Lens hands maakte op de doellijn. Hij voorkwam daarmee een achterstand. Blom zag het niet en liet doorspelen. In het vervolg van de eerste helft was PSV iets beter. De ploeg had meer balbezit en de betere kansen. Het was opnieuw Berg die twee grote kansen om zeep hielp. Pas in de slotfase van de eerste helft werd FC Twente echt gevaarlijk.

Na rust was FC Twente de bovenliggende partij. De invalbeurt van Ruiz bracht het beetje extra dat FC Twente aanvallend nodig had. Het was Ruiz die zich liet vallen nadat Marcelo hem heel licht aanraakte. Blom gaf FC Twente een goedmakertje voor zijn fout in de eerste helft en legde hem op de stip. Na de 1-0 was PSV het even kwijt. De ploeg uit Enschede kreeg kansen op de tweede. Nadat PSV zich herpakte moest PSV op zoek naar de gelijkmaker. PSV gaf daardoor achterin de nodige ruimte weg. Van een van die momenten profiteerde Janssen die met een prachtige lob over Isaksson de wedstrijd besliste.

PSV scoorde geen enkel doelpunt in Nederlandse toppers dit seizoen

PSV wist dit seizoen in geen enkele Nederlandse toppers te scoren. PSV verloor beide duels tegen FC Twente, 0-1 thuis en 2-0 uit. Tegen Ajax kwam PSV tot twee keer toe niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De ploeg lijkt daarmee juist in de topwedstrijden het te hebben laten liggen.

Ranglijst: PSV nu twee punten achter op FC Twente

Met nog vijf duels te gaan staat PSV op de ranglijst nu twee punten achter op FC Twente. Ajax kan bij winst morgen thuis op Heracles op slechts drie punten komen van PSV.

Engelaar: na rust konden we weinig meer uitrichten

Orlando Engelaar gaf na afloop voor de camera van Eredivisie Live toe dat PSV het in de tweede helft niet kon bolwerken. "In de eerste helft moeten we één of twee goals maken, maar na de rust konden we weinig meer uitrichten", bekende de middenvelder van de Brabanders.

Engelaar baalde van de strafschop die arbiter Kevin Blom gaf voor een overtreding van Marcelo op invaller Bryan Ruiz. "Een duidelijke schwalbe van Ruiz."

[video] Preud'homme: "We zijn de terechte winnaar"

[video] Janssen: "Het ging aardig"

Rutten: Ruiz was heel bepalend

Volgens Fred Rutten was de invalbeurt van Bryan Ruiz heel bepalend. "Er gebeurde wel iets toen Ruiz kwam", aldus Rutten op NUsport. "Ik wil niet zeggen dat het verlammend op ons werkte, maar zijn invloed was wel groot. Alleen al vanwege de geweldige manier waarop hij die strafschop eruit haalde. In de eerste helft hebben we de kansen gehad. Na de rust was FC Twente beter, met twee schoten op de paal en twee treffers. Op die beslissende momenten lieten wij het afweten."

FC Twente: Buysse

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo ('68 Francisco Rodriguez), Wilfred Bouma, Erik Pieters, Atiba Hutchinson, Otman Bakkal, Orlando Engelaar, Jeremain Lens, Marcus Berg ('68 Género Zeefuik), Balázs Dzsudzsák

Opstelling FC Twente

Michailov, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse, Landzaat, Brama, Janssen, Bajrami ('61 Ruiz), De Jong, Chadli

Boer zoekt bier: FC Twente - PSVRandstadphoolies.nl: Twente-PSV
PSV Zeeland: FC Twente-PSVPSV BHS: Fotoverslag Twente - PSVPSV on Tour: twente - PSV

15  5 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.