PSV begint met 3-1 nederlaag bij AZ

7 augustus 2011
-
-

PSV is het seizoen niet goed begonnen. Uit bij AZ werd met 3-1 verloren, na een 2-1 achterstand bij rust. AZ was een stuk effectiever dan PSV.

AZ had in het eerste deel van de eerste helft een overwicht en kwam uiteindelijk op voorsprong via een volley van Martens. Halverwege de eerste helft nam PSV het heft in handen en kreeg de ploeg met name via Wijnaldum opgelegde kansen. Die waren echter niet aan de middenvelder besteed. Het was vervolgens Viergever die uit het niets een bal voor zijn voeten kreeg en verwoestend uithaalde voor de 2-0.

Op slag van rust kreeg PSV dan toch de verdiende aansluitingstreffer. Mertens kwam over rechts het strafschopgebied binnen en kon hem diagonaal binnenschuiven.

Na rust had PSV het overwicht. De ploeg kon in de kleine ruimte echter te weinig goede kansen creëren. Rutten ging steeds meer risico nemen door Zeefuik voor Rutten in te brengen en Bakkal voor Engelaar. Via de counter besliste AZ vervolgens de wedstrijd, Altidore kon een voorzet van Maher inkoppen.

Sfeerfoto's AZ- PSV

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van AZ - PSV. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic Reden van vertraging #nekpijn #A9 Gas der op voor aftrap, kic... on Twitpic Verbeek als dictator op de middenstip en de spelers van AZ re... on Twitpic We zijn begonnen! #azpsv  on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic # AZPSV on Twitpic En in de extra-extra tijd van de eerste helft scoort #psv de ... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

PSV 16e op de ranglijst

Door de 1-3 nederlaag wacht PSV al direct een opmars op de ranglijst. Na het eerste competitieweekend staat de ploeg 16e op de ranglijst.

Eerste nederlaag in seizoensopener sinds 2000

AZ bracht PSV het eerste verlies in een openingswedstrijd van het seizoen toe in 11 jaar. In 2000 verloor PSV voor het laatst de seizoensopener, het langst geleden van alle clubs. Destijds werd verloren bij De Graafschap met 2-0. De Eindhovenaren herstelden zich in dat seizoen overigens prima: PSV werd met 17 punten voorsprong kampioen van Nederland.

Wijnaldum: ik neem mezelf erg kwalijk dat we verloren hebben

Georginio Wijnaldum had een prachtig debuut kunnen hebben indien hij een of meerdere van zijn kansen had verzilverd. Dat bleef uit n PSV verloor. 'Ik neem mezelf erg kwalijk dat we hier verloren hebben' zo liet de middenvelder na afloop voor de camera van Eredivisie Live weten. 'Als ik de ballen erin schiet was er niets aan de hand geweest.'

'We begonnen de eerste helft niet scherp genoeg.We begonnen veel te slap. Daardoor konden zij makkelijker voetballen. We kregen wel kansen, maar maakte ze niet af. Zij maakten ze wel af.'

Wijnaldum: het was gewoon een strafschop

Georginio Wijnaldum liet na afloop weten dat PSV in zijn ogen een zuivere strafschop was onthouden. 'Hij raakte me en ik val. Het was gewoon een strafschop en de scheidsrechter geeft hem niet. Natuurlijk hebben we niet alleen verloren door de penalty. Maar het stond toen 2-1, die penalty had ons enorm geholpen.'

Braamhaar: pijnlijk, het was een strafschop voor PSV

Voor de camera van Eredivisie Live gaf Erik Braamhaar zijn fout toe. 'Ik zie nu de televisiebeelden van achter de goal. Ik zag een inzet op de bal. Op de beelden zie je dat het wel een strafschop is. Het is pijnlijk om een verkeerde beoordeling te maken, zeker bij een stand van 2-1. Dit is een smet op denk ik verder een goede arbitrage van de wedstrijd.

AZ: Altidore

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Orlando Engelaar ('77 Otman Bakkal), Abel Tamata ('46 Erik Pieters), Funso Ojo ('63 Género Zeefuik), Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Jeremain Lens, Ola Toivonen, Dries Mertens

Opstelling AZ

Esteban, Marcellis, Moisander, Viergever, Poulsen ('48 Klavan), Falkenburg, Martens ('57 Maher), Elm, Benschop, Boymans ('66 Altidore), Holman

15  4 2-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.