Incident Tyton overschaduwt PSV-Ajax: 2-2

18 september 2011
-
-

PSV heeft een door het Tyton-incident overschaduwde topper met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ajax. In de eerste helft kwam Derijck bij een verdedigende actie met zijn knie in botsing met Tyton. De keeper raakte vervolgens buiten bewustzijn. Uit vrees voor hoofd- en of nekletsel werd hij eerst gestabiliseerd alvorens hij van het veld kon. Het duel lag daarom een kwartier stil.

PSV kwam goed uit de startblokken. Al na twee minuten lag de bal in het doel achter Vermeer. Matavz kwam vrij in het strafschopgebied en kon hem in de verre hoek binnenwerken. PSV speelde op de aanval en ging op zoek naar meer. Halverwege de eerste helft raakte de ploeg de grip een beetje kwijt en kwam Ajax beter in de wedstrijd.

Na het incident met Tyton was PSV van slag. Ajax domineerde en PSV kon geen vuist meer maken. De Amsterdammers kwamen via handig manoeuvreren van Sigthorsson op gelijke hoogte. PSV leek even rijp voor de sloop, maar Ajax drukte niet echt door.

In de rust zette Rutten orde op zaken. PSV kwam vervolgens weer gedreven uit de kleedkamer. Bij een actie ving Van der Wiel Mertens net binnen de zestien meter op. Kuipers wees naar de penaltystip. Wijnaldum ging achter de bal staan en schoot hem door het midden binnen. PSV speelde vervolgens Ajax zoek. De ploeg kreeg diverse mogelijkheden op meer, maar verzuimde afstand te nemen.

PSV kon dat tempo niet volhouden en moest wel temporiseren. Vervolgens was er aan beide kanten gevaar. Sinouh toonde zich een zeer waardig vervanger vandaag. In de 79ste minuut kreeg PSV de deksel op de neus toen Bulykin de bal in de verre hoek achter invaller Sinouh kon tikken. PSV wilde in het vervolg nog wel voor de winnende gaan, maar kon die niet meer afdwingen.

Eerste sfeerfoto's PSV-Ajax

Via twitter verschijnen tijdens de wedstrijd inmiddels de eerste sfeerfoto's van PSV-Ajax. Klik op de foto's om te vergroten:

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Heuj. In het stadionnn. #psvaja on Twitpic Ja, best een goed plekje weer. #psvaja on Twitpic En we zijn los #psvaja on Twitpic

Ranglijst: PSV vijfde na gelijkspel tegen Ajax

Na het 2-2 gelijkspel tegen Ajax staat PSV op een vijfde plaats. De achterstand op Ajax en Feyenoord bedraagt drie punten. FC Twente en AZ kunnen later vanmiddag de marge met PSV op vier brengen.

[video] Kuipers: "Het was angstaanjagend"

[video] Rutten: "We hadden 3-1 moeten maken"

Ajax: Vertonghen

Przemyslaw Tyton ('44 Khalid Sinouh), Stanislav Manolev, Marcelo, Timothy Derijck, Erik Pieters, Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Jeremain Lens ('90 Zakaria Labyad), Tim Matavz, Dries Mertens

Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen ('18 Enoh), Janssen, Anita ('68 Blind), Eriksen, Sigthorsson ('62 Bulykin), De Jong, Boerrigter

PSV BHS: Fotoverslag PSV - 020 Boer zoekt bier: PSV - Ajax
PSV on Tour: PSV - @j@xPSV Zeeland: PSV-020PSV Ultras: PSV - ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.37. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.