PSV in slotfase naar winst tegen Rapid: 1-3

29 september 2011
-
Europa League
-

PSV heeft ook de tweede wedstrijd in de poule weten te winnen. Uit bij Rapid Boekarest won PSV met 1-3. Bouma, Toivonen en Matavz waren de doelpuntenmakers voor PSV.

In de eerste helft had PSV een overwicht. Tegen een heel compact Roemeens elftal kon PSV daaruit maar weinig kansen creëren. Tegen de verhouding in kwam Rapid op voorsprong. Alexa kon vlak voor het doel vrij inkoppen. Op slag van rust maakte PSV gelijk. Uit een vrije trap van Strootman tikte Bouma binnen.

Na rust zakte het spelpeil weg en werd het duel iets opener. Pas in de 89ste minuut trok PSV de wedstrijd naar zich toe. Toivonen kopte achterwaarts binnen uit een pass van opnieuw Strootman. In blessuretijd kon PSV via de counter ook nog de 1-3 binnenschieten.

Poule: PSV drie punten voor op Legia en Rapid

PSV staat na twee duels al drie punten voor op Legia en Rapid Boekarest. In de andere wedstrijd won Legia met 3-2 van Hapoel Tel-Aviv.

Stand groep C:
1. PSV 2- 6 ( 4- 1)
2. Legia Warschau 2- 3 ( 3- 3)
3. Rapid Boekarest 2- 3 ( 2- 3)
4. Hapoel Tel Aviv 2- 0 ( 2- 4)

Bouma: vlug naar huis

Wilfred Bouma liet na afloop voor de camera van RTL7 weten gemengde gevoelens overgehouden te hebben aan het duel tegen Rapid. 'Het is goed dat we drie punten hebben. Maar we hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt door verkeerde keuzes, ook van mij. In de eerste helft kwamen we er nog wel eens goed door, maar dat leidde niet tot veel uitgespeelde kansen. In de tweede helft hadden we het heel moeilijk. Als je er voetballend niet meer uitkomt, moet je blij zijn met een punt. Als je dan alsnog de winnende kan maken, is dat mooi meegenomen. Nu vlug naar huis' aldus de verdediger van PSV.

Rutten: tevreden naar huis

Fred Rutten liet na afloop tegenover NUsport weten blij te zijn met de drie punten. "De eerste helft zag er oké uit. We speelden vrij volwassen en geduldig. We kregen ook de nodige kansen, zonder veel weg te geven. Die 1-0 van Rapid viel zwaar op de maag. Na rust viel een beetje dood. We scoorden echter op het juiste moment. We gaan daarom tevreden naar huis."

Rapid Boekarest: Duarte

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters, Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Jeremain Lens ('72 Zakaria Labyad), Tim Matavz, Dries Mertens

Opstelling Rapid Boekarest

Coman, Duarte, Antonio, Burca, Bozovic, Grigore, Alexa, Herea ('74 Apostol), Deac, Pancu ('84 Cassio), Roman ('51 Teixeira)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 29 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.