Moeizame 0-2 zege op NEC

2 oktober 2011
-
-

PSV heeft een moeizame overwinning behaald in Nijmegen. Tegen NEC trok de ploeg uiteindelijk in de slotfase het duel met 0-2 nog naar zich toe.

Voor rust was er weinig gevaar voor beide doelen, Wijnaldum was met een bal op de paal nog het dichtst bij een doelpunt. Aan de andere kant moest Isaksson een paar keer goed optreden om een achterstand te voorkomen.

Ook na rust kwam het duel maar moeizaam op gang. NEC ging er steeds meer in geloven, waardoor PSV ook meer ruimte kreeg. Vijf minuten voor tijd troefde Strootman George af. Hij stelde vervolgens Labyad in staat om te scoren. Twee minuten daarna gooide Matavz bij een counter de deur op slot door de 0-2 te maken.

Ranglijst: PSV 2e na puntenverlies FC Twente, Ajax en Feyenoord

PSV is op de ranglijst geklommen naar de tweede plaats. PSV profiteerde met de zege op NEC optimaal van het puntenverlies van FC Twente (2-2 thuis tegen Excelsior), Ajax (1-0 verlies in Groningen) en Feyenoord (0-3 verlies thuis van ADO). De achterstand op koploper AZ bedraagt vier punten.

Labyad: ik heb mijn kans gegrepen

Zakaria Labyad kreeg in de 77ste minuut de kans van Fred Rutten om te bewijzen dat hij het verschil wel kon maken. "Bij NEC ontstond wat ruimte achterin. Ik heb mijn kans gegrepen," aldus Labyad op NUsport. Hij had wel een verklaring voor het mindere spel van PSV. "Het was onze derde wedstrijd in een week. Dan voel je de pijn in je benen." De ploeg wist dat de concurrenten punten hadden verspeeld. "Dan wil je zelf heel graag winnen. Het motiveerde ons extra. Het was niet zo'n goede wedstrijd, maar iedereen bij ons is nu vrolijk."

Rutten: dit team moet nog veel leren

"Dit team moet nog veel leren," zo liet Fred Rutten weten tegenover De Telegraaf. "Uiteindelijk mogen we alleen maar gelukkig zijn." PSV gaf het initiatief gedurende de eerste helft weg. "We kwamen in een fase waarin we naar mijn gevoel alleen maar verkeerde keuzes maakten. Zowel verdedigend als aanvallend. Als je op donderdag speelt en zondag weer; dan doet het hele lijf zeer. Daar moeten een aantal spelers nog aan wennen. Het team is groeiende en ik ben zeker content met dit blok."

[video] Labyad: "Trainer zei al dat ik ging scoren"

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters ('89 Abel Tamata), Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen ('87 Orlando Engelaar), Kevin Strootman, Jeremain Lens ('77 Zakaria Labyad), Tim Matavz, Dries Mertens

Opstelling NEC

Babos, Cmovs, Van Eijden, Nuytinck, Conboy, Van der Velden, Vadocz ('65 Foor), Koolwijk, Platje, Zeefuik ('74 George), Schone ('52 Nijland)

PSV BHS: Fotoverslag NEC - PSV 0-2PSV on Tour: nec - PSV
Boer zoekt bier: NEC - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 15 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.