Kleine overwinning PSV op FC Utrecht: 1-0

15 oktober 2011
-
-

PSV heeft een kleine maar verdiende overwinning behaald op FC Utrecht. Het eindigde uiteindelijk in een 1-0 zege door een doelpunt van Ola Toivonen 18 minuten voor tijd.

PSV nam vanaf de aftrap het heft in handen. Mertens kreeg al na zeven seconden een uitgelezen kans om de score te openen. Van Dijk stopte echter zijn inzet. Nadat PSV in de goede openingsfase niet scoorde, kon FC Utrecht er een paar keer uitkomen. De ploeg leek zelfs aanspraak te kunnen maken op een penalty toen Isaksson Asare onderuit haalde. PSV werd echter gespaard door de scheidsrechter.

Naarmate het duel in de tweede helft vorderde werd PSV steeds sterker. De ploeg kreeg meer en meer mogelijkheden. Dat leidde in de 72ste minuut uiteindelijk in de 1-0 via een schot uit de draai door Toivonen. Doordat het 1-0 bleef, bleef het spannend. Isaksson voorkwam in de slotfase zelfs nog de gelijkmaker, daar waar Matavz en Labyad ook kansen hadden op de 2-0.

Ranglijst: PSV 2e op twee punten van AZ

PSV is AZ op twee punten genaderd door de 1-0 zege tegen FC Utrecht. AZ was in de Arena op 2-2 blijven steken tegen Ajax. FC Twente heeft net als PSV 20 punten uit negen duels, maar een minder doelsaldo. De voorsprong op Ajax bedraagt nu vier punten.

[video] Toivonen: "Was een mooie week"

[video] Rutten: "Geen moeizame overwinning"

PSV: Zakaria Labyad

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Erik Pieters ('31 Abel Tamata), Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen ('83 Orlando Engelaar), Kevin Strootman, Jeremain Lens ('66 Zakaria Labyad), Tim Matavz, Dries Mertens

Opstelling FC Utrecht

Van Dijk, Bovenberg, Nilsson, Wuytens, Zullo, Martensson, Asare, Sneijder ('79 Boldewijn), Mulenga, Demouge, Oar ('72 Duplan)

PSV BHS: Foto's MoM & WedstrijdBoer zoekt bier: March of Madness
PSV on Tour: PSV - FC UtrechtPSV Zeeland: PSV-UtrechtLighttown Madness.n: Actie PSV logo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.