20 oktober 2011
-
Europa League
-

PSV heeft opnieuw een Europese wedstrijd weten te winnen. Dit keer was de ploeg in Tel Aviv te sterk voor de Israëlische koploper Hapoel. PSV won uiteindelijk met 0-1 via een penalty van Wijnaldum.

PSV moest het in Tel Aviv opnemen tegen een tegenstander die nauwelijks aanvallende intenties had. PSV had moeite om in de stugge verdediging openingen te vinden. De ploeg creëerde daarom slechts een paar kansen in de eerste helft.

Naarmate de wedstrijd vorderde was de tegenstander moe gespeeld en kreeg PSV meer ruimte. Dat leverde dan ook een aantrekkelijker kijkspel op. en meer kansen. In de 70ste minuut werd Mertens neergehaald en wees de scheidsrechter gedecideerd naar de strafschopstip. Wijnaldum wist wel raad met het buitenkansje en scoort onhoudbaar binnen. PSV kreeg vervolgens nog kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar het zou uiteindelijk bij 0-1 blijven.

Ranglijst: PSV eerste in de poule, Legia wint bij Rapid

PSV is met negen punten uit drie duels overtuigend eerste in de poule. Legia Warschau won met 0-1 uit bij Rapid Boekarest en staat tweede met zes punten.

Stand groep C:
1. PSV 3- 9 ( 5- 1)
2. Legia Warschau 3- 6 ( 4- 3)
3. Rapid Boekarest 3- 3 ( 2- 4)
4. Hapoel Tel Aviv 3- 0 ( 2- 5)

Rutten: Hapoel heel vervelende tegenstander

Fred Rutten liet na afloop voor de camera van RTL weten dat Hapoel Tel-Aviv een hele vervelende tegenstander was om tegen te spelen. 'Ten eerste omdat ze niet wilden, maar ook omdat ze niet konden. Dan is het zaak dat je in het positiespel heel veel en lang de bal hebt. Je weet van tevoren dat je dit soort teams kapot moet spelen. In het laatste half uur kwamen de ruimtes en kregen we mogelijkheden om doelpunten te maken. De ruimtes werden na rust groter omdat zij het niet meer konden belopen. We hebben ze kapot gespeeld.'

Uitslag: 0-1 (0-0)

0-1 Georginio Wijnaldum ('70, penalty)