Topper FC Twente-PSV eindigt in 2-2 gelijkspel

29 oktober 2011
-
-

In een enerveende topper heeft PSV met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente. PSV was de bovenliggende partij, maar zag dat de wedstrijd bij een 1-2 stand kantelde door een dubieuze rode kaart voor Kevin Strootman.

In een spectaculaire openinsgfase werden beide ploegen gevaarlijk. Na tien minuten opende Douglas de score. Hij werd in het strafschopgebied in de rug gesprongen door Toivonen. Met een raar schotje schoot hij alsnog binnen. Een minuut later gaf Wijnaldum een voorzet vanaf rechts die Labyad verkeerd raakte, maar wel achter de FC Twente keeper zag gaan.

In het vervolg van de eerste helft had PSV een licht overwicht. Bij PSV viel de 17-jarige Willems is voor Tamata, die zijn kuitbeen brak, zo bleek later.

In de tweede helft voerde PSV de druk weer op. Via de counter kreeg FC Twente wel goede kansen. PSV kwam halverwege de tweede helft evrdiend op voorsprong toen Marcelo kon binnenkoppen. PSV leek vervolgens naar de 1-3 door te drukken.

In de 71ste minuut kantelde de wedstrijd toen Strootman voor een tackle tot verrassing van eenieder rood kreeg. FC Twente maakte daar direct gebruik van en kantelde de wedstrijd. De gelijkmaker viel al snel via Leroy Fer. In de slotfase was FC twente de bovenliggende partij. De ploeg schoot o.a. via Chadli op de paal. Op de counter had PSV echter ook nog de mogelijkheden om het te beslissen. Vlak voor tijd was Mertens heel dichtbij. Hij kwam vrij in het strafschopgebied, maar zijn inzet rolde via de binnenkant van de paal net voor de goal langs.

Blom speelt hoofdrol met onbegrijpelijke rode kaart Strootman

Kevin Blom trok de hoofdrol van de topper tegen FC Twente naar zich toe door in de 72ste minuut Kevin Strootman met een directe rode kaart naar de kant te sturen. Terwijl PSV veel sterker was en met 1-2 voorstond, gaf hij Strootman voor een normale overtreding plotseling de rode kaart.

Rutten en Strootman woedend na de rode kaart

Fred Rutten en Kevin Strootman reageerden woedend op de rode kaart van de middenvelder. De middenvelder zelf moest in bedwang gehouden worden en ging woedend naar de kleedkamer. Na afloop hield PSV hem om hem in bescherming te nemen weg van de pers.

Fred Rutten weigerde na afloop Kevin Blom de hand te geven en moest door Marcel Brands naar de kleedkamer worden gedirigeerd, zo was op Eredivisie Live te zien.

[video] De Jong: "Rood was overdreven"

[video] Adriaanse: "PSV technisch beter dan wij"

Ranglijst: PSV blijft 2e

PSV blijft na het gelijkspel tegen FC Twente tweede op de ranglijst. De achterstand op koploper AZ bedraagt drie punten. AZ heeft echter nog het uitduel tegen Heracles morgen te goed.

FC Twente: Brama

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Abel Tamata ('19 Jetro Willems), Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Zakaria Labyad ('84 Jeremain Lens), Tim Matavz ('74 Orlando Engelaar), Dries Mertens

Opstelling FC Twente

Michailov, Rosales, Bengtsson, Douglas, Tiendalli, De Jong, Brama, Chadli, Bajrami, Janko ('71 Fer), John

Randstadphoolies.nl: FC Twente - PSV 2-2Boer zoekt bier: FC Twente - PSV
PSV BHS: Fotoverslag Twente - PSVPSV on Tour: FC Twente - PSVPSV Zeeland: De groeten uit Zeist
Acht on Tour: Achtontour.nl

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.