3 november 2011
-
Europa League
-

PSV heeft zich geplaatst voor de knockout fase van de Europa League. Een opmerkelijk 3-3 gelijkspel thuis tegen Hapoel Tel-Aviv was daarvoor voldoende.

In een hele vreemde wedstrijd kwam Hapoel via een counter op 1-0 door Damari na matig dekken van Willems. Een minuut later stond PSV alweer gelijk. Wijnaldum was eindelijk trefzeker. PSV was veel sterker en creëerde de nodige kansen. Het was verrassend echter Hapoel dat op 1-2 en 1-3 kwam, twee keer via Tamuz. Derijck had het daarbij moeilijk.

Na een uur spelen schoot Toivonen de aansluitingstreffer binnen na een mooie actie. In het resterende half uur had PSV nog alle kansen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Het duurde echter tot drie minuten voor tijd voordat Strootman de gelijkmaker binnenschoot. De kansen op de winnende kwamen er nog wel, maar het zou bij 3-3 blijven.

PSV zeker van de volgende ronde

PSV heeft zich via het 3-3 gelijkspel tegen Hapoel Tel-Aviv verzekerd van plaatsing voor de volgende ronde. Door de 3-1 zege van Legia op Rapid is PSV niet meer te achterhalen door het op de derde plaats staande Rapid.

Ranglijst: PSV eerste, een punt voor Legia