Lens helpt PSV aan 4-1 zege tegen Heracles

6 november 2011
-
-

PSV heeft na een goede tweede helft met 4-1 gewonnen van Heracles. In het Philips Stadion stond Heracles bij rust nog op 0-1.

Heracles kreeg in de eerste helft alle ruimte om te voetballen. De ploeg speelde verzorgd en had steeds de tweede bal. De 0-1 was dan geen verrassing. Van der Linden kopte uit een hoekschop binnen. PSV leek goedkoop aan de gelijkmaker te komen, toen de ploeg een discutabele strafschop meekreeg. Mertens werd aangetikt, de meningen verschilden tussen een schwalbe en een terechte pingel. De strafschop van Wijnaldum werd echter gestopt.

In de tweede helft kwam er een ander PSV uit de kleedkamer. Dat gebeurde onder aanvoering van invaller Jeremain Lens. De aanvaller was gedreven. Hij zorgde eerst voor de assist van waaruit Toivonen kon binnentikken. Vervolgens scoorde hij zelf tweemaal, beide keren kreeg hij de bal nipt in buitenspelpositie en kwam PSV dus goed weg. In de slotfase bekroonde Lens zijn goede helft met een schitterend doelpunt en dus een hattrick. Drie minuten voor tijd gaf Rutten Vennegoor of Hesselink zijn rentree in het shirt van PSV.

[Foto's] Actie PSV fans tegen KNVB

Tijdens de wedstrijd verschijnen via twitter de eerste sfeerfoto's van PSV - Heracles. Klik op de foto's om te vergroten:

#psvher #psv #Strootman #blom on Twitpic #psvher #Strootman #blom on Twitpic #psvher #Strootman #blom on Twitpic warming up #psvher met VENNEGOOR!!!! on Twitpic Uitvak #psvher #busje2 on Twitpic Een blommetje voor de KNVB namens het PSV publiek #psvher on Twitpic Spandoeken op oost die op die manier hun onvrede uiten over d... on Twitpic We genieten van Heracles..  #psvher on Twitpic

Vennegoor wordt door fans warm onthaald

Jan Vennegoor of Hesselink maakte zijn eerste minuten voor PSV. Fred Rutten gaf gehoor aan de roep van de fans en liet hem drie minuten voor tijd invallen voor Matavz. Vennegoor al voor de wedstrijd uitgebreid toegezongen en welkom geheten via een spandoek door de fans, hoorde voor zijn invalbeurten minuten lang zijn naam scanderen.

Twee buitenspeldoelpunten voor Lens

Jeremain Lens was de Man of the Match. In de tweede helft mocht hij invallen en zorgde hij persoonlijk voor de ommekeer. Hij was het die de assist op Toivonen gaf voor de gelijkmaker. Vervolgens zorgde hij via een onvervalste hattrick voor het uitlopen naar 4-1. Met name het laatste doelpunt was een beauty. Hij creëerde daarnaast nog een aantal andere kansen.

De 2-1 en 3-1 hadden echter niet goedgekeurd mogen worden. Beiden waren, weliswaar nipt, vanuit buitenspelpositie tot stand gekomen. Daarmee mocht PSV zijn handen dichtknijpen.

Ranglijst: PSV zakt op doelsaldo naar derde plaats

PSV is een plaatsje gezakt op de ranglijst. FC Twente ging PSV op doelsaldo voorbij door een 4-0 zege. Net als FC Twente won ook AZ. Daardoor veranderde aan de kop van de ranglijst niets. De top drie liep wel uit op Vitesse en Ajax, die beiden verloren.

4-1 Jeremain Lens ('89)

Opmerkelijk: Wijnaldum mist penalty ('31)

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Georginio Wijnaldum ('46 Jeremain Lens), Ola Toivonen, Orlando Engelaar ('66 Funso Ojo), Zakaria Labyad, Tim Matavz ('87 Jan Vennegoor of Hesselink), Dries Mertens

Opstelling Heracles Almelo

Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms ('67 Te Wierik), Quansah, Overtoom, Duarte, Douglas ('79 Bruns), Plet, Everton

Boer zoekt bier: PSV - Heracles AlmeloPSV BHS: Fotoverslag: PSV - Heracles
PSV Ultras: PSV - Heracles AlmeloPSV Zeeland: PSV-Heracles

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 4-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.