PSV haalt uit tegen FC Groningen: 6-1

26 november 2011
-
-

PSV heeft het duel tegen FC Groningen zaterdagavond simpel gewonnen. FC Groningen won nog nooit in Eindhoven en ging er dit jaar met 6-1 van af.

FC Groningen probeerde het PSV voetballend lastig te maken. De Groningers gaven echter veel te veel ruimte weg. PSV profiteerde daar keer op keer van. Mertens speelde een belangrijke rol. Eerst gaf hij de assist van waaruit Strootman op fraaie wijze kon scoren. Vervolgens verdubbelde hij zelf de score via een mooie vrije trap in de hoek van de doelman. Na een rush van eigen helft was het Labyad die voor de 3-0 zorgde.

Ook in de tweede helft ging PSV door. Direct na rus was het Wijnaldum die de ploeg via een mooi doelpunt op 4-0 zette. Slordigheid achterin zorgde voor kansen voor de Groningers. Pedersen was de enige die profiteerde een minuut na de 4-0 van Wijnaldum. Vervolgens zorgde Matavz tegen zijn oude ploeg uit een assist van Wijnaldum voor de 5-1. Toivonen maakte uiteindelijk de 6-1 compleet via een inzet op de doellijn.

Mertens: eindelijk weer een doelpunt

Dries Mertens liet na afloop voor de camera van Eredivisie Live weten blij te zijn na weken eindelijk weer gescoord te hebben. "Hij zit er eindelijk weer in. Ik had al flink wat minuten niet gescoord, maar was wel verantwoordelijk voor een aantal assists de laatste weken."

Helemaal tevreden met het spel van PSV was hij niet. "We waren af en toe wel slordig. En we krijgen toch weer een doelpunt tegen."

Ranglijst: PSV blijft in het spoor van AZ

PSV blijft op de ranglijst in het spoor van AZ, dat vrijdagavond al wist te winnen. De Alkmaarders blijven drie punten voor op PSV, maar hebben nog een tweede helft tegen Excelsior te goed. FC Twente en Ajax volgen zondag.

[video] Mertens na PSV-Groningen

Strootman kritisch na afloop over spel PSV

Kevin Strootman was na de 6-1 tegen FC Groningen voor de camera van Eredivisie Live behoorlijk kritisch over het spel van PSV. "We speelden soms niet eens zo goed eigenlijk. We hadden veel balverlies, met name in de tweede helft. Ikzelf heb toen volgens mij wel twaalf keer de bal in de voeten van de tegenstander geschoven en dat mag echt niet."

Ondanks het balverlies had PSV geen enkele moeite met FC Groningen. "Nee, het ging vrij eenvoudig. We kwamen al snel op 1-0 en dan is het makkelijker voetballen. Het is ook mooi om te zien dat iedereen bij ons doelpunten kan maken."

[video] Fred Rutten: Heb meer dan uitstekend PSV gezien