30 november 2011
-
Europa League
-

PSV heeft in Warschau overtuigend gewonnen van Legia. In de voorlaatste wedstrijd in de poule werd het 0-3 voor PSV, waarmee PSV zich verzekerde van de groepswinst.

Legia begon fel, maar PSV creëerde de grootste kansen. Een kopbal van lens werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vervolgens ging een inzet van Manolev er via een tegenstander in. Daardoor bereikte PSV de rust met een 0-1 voorsprong.

Na rust bouwde PSV de voorsprong uit naar een veilige 0-3. Eerst was het Strootman die een penalty meekreeg. Mertens, die de rol van penaltynemer heeft overgenomen van Wijnaldum, benutte dat buitenkansje. Vervolgens kon Labyad de 0-3 binnentikken en de zege definitief naar PSV toehalen. Mertens en Strootman pakten nog een gele kaart waardoor ze voor het laatste duel in de poule geschorst zijn.

PSV poulewinnaar in groep C

PSV is door de zege op Legia Warschau definitief pulewinnaar geworden van groep C.

Stand groep C:
1. PSV * 5-13 (11- 4)
2. Legia Warschau * 5- 9 ( 7- 7)
3. Hapoel Tel Aviv 5- 4 ( 8- 9)
4. Rapid Boekarest 5- 3 ( 4-10)

Zo'n 50 PSV fans toegang tot stadion geweigerd

Zo'n 50 PSV fans is de toegang tot het stadion voor Legia - PSV geweigerd. Zij kwamen niet door een strenge alcoholcontrole heen. Daardoor waren er slechts zo'n twintig PSV fans in het uitvak.

Legia Warschau: Jedrzejczyk

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo ('77 Marcel Ritzmaier), Timothy Derijck, Jetro Willems ('66 Wilfred Bouma), Orlando Engelaar, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Zakaria Labyad, Jeremain Lens, Dries Mertens ('71 Ola Toivonen)

Opstelling Legia Warschau

Kuciak, Jedrzejczyk, Zewlakow, Wawrzyniak, Komorowski, Borysiuk, Vrdoljak, Radovic, Rybus ('71 Wolski), Żyro ('77 Kucharczyk), Ljuboja ('57 Skaba)

PSV Ultras: Legia - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 18 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.