Kleine zege PSV op NAC: 1-0

10 december 2011
-
-

PSV heeft zaterdagavond een kleine maar zeer verdiende zege behaald tegen NAC. In Eindhoven werd het uiteindelijk 1-0 voor PSV door een doelpunt van Dries Mertens.

In de eerste helft was PSV heer en meester. De ploeg speelde verzorgd voetbal, maar deed dat alleen op een te laag baltempo om veel uitgespeelde kansen te creëren. Toch ontstonden er genoeg mogelijkheden onder de druk van PSV. Dries Mertens was de enige die een keer profiteerde. Zijn schot werd in de 37ste minuut niet goed verwerkt door Ten Rouwelaar.

Na rust had PSV niet meer de totale controle. De ploeg was nog wel de gevaarlijkste, maar zag gedurende de tweede helft NAC ook meer uit zijn schulp kruipen. Dat leverde uiteindelijk een buitenspeldoelpunt en een levensgrote kans op. Aan de andere kant kreeg PSV meer dan voldoende kansen om het duel definitief te beslissen. Dat gebeurde niet, waardoor het tot het einde aan toe spannend bleef.

Ranglijst: PSV blijft op vier punten van AZ

PSV blijft door de zege op NAC druk houden op AZ. De achterstand van PSV op AZ bedraagt vier punten.

Rutten: rode kaart 'niet verstandig' van Lens

Fred Rutten noemde na afloop voor de camera van Eredivisie Live de rode kaart van Jeremain Lens 'niet verstandig'. 'Als je geel krijgt en in de emotie van deze wedstrijd moet je oppassen. Ik dacht dat Jeremain bleef staan. Schilder deed het goed, trapte de bal tegen hem aan en Jeremain krijgt vervolgens de tweede gele kaart. Dat was niet verstandig.'

Rutten: drie punten is het belangrijkste

Fred Rutten liet na afloop voor de camera van Eredivisie Live weten dat het behalen van de drie punten het belangrijkste was tegen NAC. 'Het was geen grootse wedstrijd. In de eerste helft hadden we de volledige controle. We hebben niets weggegeven en een goed doelpunt gemaakt. Het tempo had wel wat hoger gekund. In de tweede helft gaat NAC regeren. We werden wat onrustig. We kregen wel behoorlijke kansen, dan moet je de 2-0 maken. Als dat niet gebeurt, krijgen zij hoop. Gelukkig ging die hele grote kans van hen er vervolgens niet in. Als we een goal hadden tegen gekregen dan werd het wel een hele vervelende wedstrijd."

PSV: Jeremain Lens ('93)

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Timothy Derijck, Jetro Willems, Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen ('80 Orlando Engelaar), Kevin Strootman, Zakaria Labyad ('69 Jeremain Lens), Tim Matavz ('64 Jan Vennegoor of Hesselink), Dries Mertens

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, Janse ('66 Koenders), Botteghin, Buijs, Gorter, Bonevacia, Gillisen, Schilder, Lurling, Kolk, Jozefzoon ('66 Schalk)

PSV BHS: Fotoverslag PSV - NACBoer zoekt bier: PSV - NAC
PSV on Tour: PSV - NACPSV Ultras: PSV - NACLighttown Madness.n: Willy van der Kuijlen & Jan van Beveren

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.