PSV haalt uit tegen Heerenveen: 1-5

18 december 2011
-
-

PSV heeft een verrassend ruime zege behaald op Heerenveen. In Friesland werd het maar liefst 1-5 voor de Eindhovenaren. Toivonen (2), Matavz, Wijnaldum (2) waren de doelpuntenmakers.

PSV speelde een uitstekende eerste helft in Heerenveen. De ploeg was veel te sterk voor Heerenveen. PSV kwam op voorsprong via Toivonen, die een voorzet van Labyad binnenkopte. Twee minuten later kopte Matavz een voorzet van Manolev binnen. Na 25 minuten zorgde Toivonen in combinatie met Matavz voor de 0-3 en was de wedstrijd al beslist.

Na rust kreeg PSV nog alle ruimte om verder uit te lopen. Via Wijnaldum kwam de ploeg op 0-4. Wijnaldum kreeg met het laatste tikje na de kopbal van Marcelo ook de laatste goal nog op zijn naam. Van La Parra deed voor de statistieken nog iets tegen voor de Friezen.

Ranglijst: PSV op een punt van koploper AZ

PSV heeft optimaal geprofiteerd van nederlagen van AZ en FC Twente. PSV staat nu op een punt van koploper AZ. De voorsprong op FC Twente en Ajax bedraagt vier punten.

[video] Rutten: 'Speelden als kampioenen'

[video] Jans: we moeten een buiging maken voor PSV