Zwaarbevochten 3-1 zege voor PSV op Vitesse

27 januari 2012
-
-

PSV heeft een zwaarbevochten overwinning behaald op Vitesse. PSV won uiteindelijk met 3-1 na een beslissend doelpunt ver in blessuretijd van Manolev.

In de eerste helft was PSV sterker tegen een erg verdedigend Vitesse. PSV kon echter maar weinig creëren. Na een half uur spelen opende Tim Matavz de score. Hij trof vanuit de rebound doel, nadat Velthuizen een schot van Labyad niet onder controle kreeg. Op de counter was Vitesse ook enkele malen erg dreigend.

Na rust kwam Vitesse echt in de wedstrijd. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor een gelijkwaardiger wedstrijd ontstond. Een kwartier voor tijd leken de PSV fans rustig adem te kunnen halen. Dries Mertens speelde zich vrij en schoot fantastisch binnen. Het was echter invaller Havenaar die zes minuten voor tijd de spanning volledig terugbracht in de wedstrijd door de 2-1 binnen te koppen. Hij profiteerde van een ongelukkig moment van Marcelo. In de slotfase maakte Vitesse het nog heel spannend en was het bibberen op de tribune. Gebruikmakend van de ruimte was het uiteindelijk Manolev die drie minuten in blessuretijd via een schuiver de wedstrijd kon beslissen.

Ranglijst: PSV weer koploper Eredivisie

PSV is door de 3-1 zege op Vitesse weer koploper in de Eredivisie. De ploeg kan nu gaan afwachten wat AZ zaterdag doet uit bij Roda JC.

PSV fans ontvangen Reis met fluitconcert en spandoeken

Met een hels fluitconcert werd Jonathan Reis bij zijn rentree in het Philips Stadion ontvangen. De aanvaller stond verrassend niet in de basis, maar kwam in de 65ste minuut in het veld. Tijdens de warming-up moest hij het al ontgelden en kwamen er fans van de tribune richting de aanvaller.

Naast de fluitconcerten en spreekkoren waren er spandoeken met teksten als 'Succes Reis, break a leg!' en 'Dit verraad is ons in het verkeerde neusgat geschoten'.

Reis..... #sfeeractie #psvvit on Twitpic

Aandenken voor jubileum Bouma (300) en Manolev (100)

Voorafgaand aan PSV - Vitesse zette Marcel Brands namens PSV Wilfred Bouma en Stanislav Manolev in het zonnetje. Bouma speelde onlangs zijn 300ste wedstrijd voor PSV en kreeg een ingelijste schoen. Manolev kreeg een ingelijst shirt met nummer 100 voor zijn honderdste wedstrijd

[video] Schitterend doelpunt Dries Mertens

[video] De invalbeurt van Jonathan Reis

[video] Van den Brom: "Gunde Reis een doelpunt"

Vitesse: Buttner

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, Marcelo, Timothy Derijck ('60 Wilfred Bouma), Jetro Willems ('89 Stijn Wuytens), Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Zakaria Labyad, Tim Matavz, Dries Mertens ('77 Jeremain Lens)

Opstelling Vitesse

Velthuizen, Van der Struijk, Kashia ('81 Havenaar), Kalas, Buttner, Van Ginkel, Aborah, Van der Heijden, Ibarra, Pedersen ('66 Reis), Chanturia

PSV BHS: PSV - FC Maffiosi 3-1Lighttown Madness.n: TegenHetModerneVoetbal
Boer zoekt bier: PSV - Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 76 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.