23 februari 2012
-
Europa League
-

PSV heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de achtste finales in de Europa League. Na de 1-2 uitzege won PSV thuis met 4-1 van de Turkse tegenstander. De ploeg speelde zeker niet foutloos, maar probeerde er wel een leuke wedstrijd van te maken in het eigen stadion.

Net als in Turkije begon PSV in Eindhoven weifelend. De eerste kans was voor de Turken. Manolev gleed uit en Isaksson redde prachtig op een inzet van Adin. Vervolgens ging PSV simpel over de Turken heen. Vanaf de penaltystip viel de 1-0. Mertens sneed naar binnen in het strafschopgebied op voor hem karakteristieke wijze. Hij werd aangetikt en legde vervolgens zelf aan voor de 1-0.

Matavz zorgde vervolgens voor de 2-0 door een goede voorzet van Mertens binnen te koppen. De 3-0 kwam op naam van Strootman die een goede aanval wist af te ronden. Vlak voor rust kon de veelbesproken spits Burak Yilmaz van dichtbij de 3-1 binnentikken. Elke hoop voor de Turken werd vervolgens de grond ingeboord toen de Turkse keeper hands maakte buiten de zestien en daarmee een doelpunt voorkwam. Hij moest met rood van het veld.

Tegen tien man kwam PSV na rust niet meer in de problemen. Bij vlagen waren er nog leuke momenten. Zo zorgde Matavz voor de 4-1 in het Philips Stadion. Rutten gunde vervolgens Pieters zijn rentree. Strootman en Toivonen kregen rust met het oog op de topper tegen Feyenoord.

PSV in achtste finales tegen Valencia

PSV heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Daarin treft de ploeg Valencia. Net als uit won Valencia ook thuis met 1-0 van Stoke City. Jonas zorgde voor de enige treffer.