PSV wint spannende topper tegen Feyenoord: 3-2

26 februari 2012
-
-

PSV heeft de topper thuis tegen Feyenoord gewonnen. Na een spectaculaire wedstrijd won PSV uiteindelijk met 3-2 in het Philips Stadion.

PSV begon sterker aan de wedstrijd. Feyenoord nam gedurende de eerste helft het initiatief over. Aan beide kanten waren er goede kansen te noteren. Op slag van rust kwam PSV op voorsprong. Na een uitstekende aanval kreeg de kans om op simpele wijze de 1-0 binnen te tikken.

Na rust waren er opnieuw kansen voor beide doelen. Feyenoord ontsnapte toen Liesveld een kopstoot van Guyon Fernandez tegen Marcelo niet zag. Mertens leek de wedstrijd te beslissen. Mertens schoot prachtig van afstand binnen. Daarbij blesseerde hij zichzelf, hij moest direct gewisseld worden. Het was juist Fernandez die vervolgens de 2-1 en 2-2 binnenwerkte. PSV moest zoals zo vaak weer terug en liet het glippen. De ploeg kon zich na de 2-2 herpakken en profiteerde optimaal van een bal die doelman Mulder liet glippen. Labyad was er direct bij en schoot de winnende treffer binnen.

Ranglijst: PSV blijft koploper

PSV blijft na de 3-2 op Feyenoord koploper in de eredivisie. De ploeg is nu alleen koploper omdat AZ thuis tegen Heerenveen op 3-3 bleef steken. FC Twente staat er nu cijfermatig misschien nog wel het best voor. Ze wonnen met 1-0 van FC Utrecht en hebben drie punten achterstand op PSV. FC Twente heeft echter nog een duel tegen De Graafschap tegoed EN een beter doelsaldo.

Depay maakt competitiedebuut voor PSV

Memphis Depay maakte in de topper tegen Feyenoord zijn competitiedebuut voor PSV. De aanvaller mocht in de 90ste minuut invallen toen Labyad niet verder kon. Met een rush was hij zelfs nog dichtbij een treffer. In de beker had hij wel al meegedaan in het eerste elftal.

[video] Liesveld met goed gevoel naar huis

[video] Mertens: "Cruciale zege in kampioensstrijd"

Feyenoord: Fernandez

Andreas Isaksson, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems ('63 Erik Pieters), Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Zakaria Labyad ('90 Memphis Depay), Tim Matavz, Dries Mertens ('68 Jeremain Lens)

Mulder, Mokotjo, Vlaar, Martins Indi, Nelom, El Ahmadi, Clasie ('71 Vilhena), Bakkal ('80 De Vrij), Schaken, Fernandez, Cabral ('90 Manu)

PSV BHS: Foto's MoM & wedstrijdRandstadphoolies.nl: PSV klopt Feyenoord 3-2!!!
Boer zoekt bier: PSV - Feyenoord & MoM 3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.