PSV kansloos in topper tegen FC Twente: 2-6

4 maart 2012
-
-

PSV heeft zondagmiddag in de topper tegen FC Twente een kansloze nederlaag geleden. Na een 0-4 ruststand werd het uiteindelijk 2-6 voor FC Twente.

PSV kende een dramatische eerste helft. PSV probeerde het aanvallend wel. Tegelijkertijd was het verdedigend gezien los zand. Er werd geen moment ingegrepen bij de spaarzame aanvallen van FC Twente. Dat leidde voor rust tot doelpunten van achtereenvolgens John, Janssen, Wisgerhof en De Jong. PSV ging met een onthutsende achterstand rusten.

Na rust probeerde het elftal van Rutten de stand nog iets dragelijker te maken. De ploeg werd daarmee geholpen toen Van Boekel een rode kaart gaf bij na een trapje tegen Toivonen. Toen Toivonen vervolgens de 1-4 binnentikten, kwam er weer wat geloof in het elftal. De ploeg kreeg diverse kansen op de 2-4, maar die viel niet. Via de counter kon Fer zonder aangepakt naar de 1-5 sprintten. De wedstrijd was daarmee definitief beslist. Toivonen deed voor de stand nog wel iets terug met de 2-5. Janssen zette via opnieuw een counter de voorsprong echter opnieuw op een hatelijke vier doelpunten.

FC Twente behaalde daarmee een record. Nog nooit slaagde PSV er niet in om tien competitieduels op rij niet te winnen van een tegenstander. De laatste zege op FC Twente in competitieverband dateert van 2007.

Ranglijst: PSV zakt naar derde plaats

PSV is op de ranglijst gezakt naar de derde plaats. AZ heeft een punt voorsprong. FC Twente heeft evenveel punten als PSV maar nog een duel tegen De Graafschap tegoed en inmiddels een veel beter doelsaldo.

Toivonen: dit kan echt niet

Aanvoerder Toivonen kwam na afloop voor de camera van Eredivisie Live, maar wist het ook even niet. "Alles mislukte bij ons, dit kan echt niet. Dit is onze eigen fout. Dit kan gewoon niet. Ik weet het niet." De Zweed gaf aan te begrijpen dat ze met een hels fluitconcert van het veld moesten. "Als je halverwege met 4-0 achter staat in een topper, snap ik dat ze gaan fluiten."

McClaren: hele domme rode kaart

Voor de camera van Eredivisie Live noemde Steve McClaren het natrappen van Douglas 'belachelijk'. "Voor deze actie zijn we terecht bestraft. Het is gewoon een domme actie."

Rutten kan spreekkoren 'Rutten rot op' wel begrijpen

Fred Rutten liet na afloop weten te begrijpen dat de fans om zijn vertrek schreeuwden bij de grote achterstand. "Dat is begrijpelijk. Het is jouw cluppie. Dat zit diep in het hart. Als je dan zo'n nederlaag krijgt in eigen huis... Zeker als je ziet wat er in de eerste helft gebeurt' aldus Rutten voor de camera van Eredivisie Live.