PSV beperkt nederlaag in slotfase tegen Valencia: 4-2

8 maart 2012
-
Europa League
-

PSV leek in Valencia lange tijd op een nieuwe afstraffing af te stevenen. Door twee hele late goals beperkte PSV de schade en blijft het met een 4-2 nederlaag Europees gezien nog in 'leven'.

PSV begon verdedigend gezien opnieuw dramatisch. Verdedigend was het opnieuw onthutsend hoe Valencia mocht combineren. De ploeg stond binnen 13 minuten op een 2-0 voorsprong. Eerst was het Ruiz die bijna ongehinderd mocht inkoppen. Volgens kon topspits Soldado makkelijk binnenschieten. PSV mocht de handen dichtknijpen dat Valencia na de 2-0 niet voluit ging. Het duurde tot de 43ste minuut voordat de 3-0 viel. Na een aantal gemiste kansen, was een zeer makkelijk gegeven penalty wel raak, opnieuw door Soldado.

Na rust probeerde PSV het wel. De ploeg kon een weinig geïnspireerd Valencia het nauwelijks moeilijk maken. Vlak voor het uur maakte de Spanjaarden via Piatti de 4-0. In de slotfase kreeg PSV eindelijk de al eerder verdiende penalty. Strootman werd neergelegd, waarna Toivonen vanaf de strafschopstip voor de 4-1 kon aanleggen. In de 90ste minuut werd het zowaar ook nog 4-2 toen Wijnaldum alle gelegenheid kreeg een voorzet bij de verre hoek binnen te lopen.

Rutten: 85 minuten lang niets te vertellen, maar 4-2 geeft ander gevoel

Fred Rutten gaf na afloop voor e camera van RTL 7 aan dat het gevoel in de kleedkamer na de twee late goals toch anders was dan na een forse afstraffing. 'Realistisch gezien hadden we 85 minuten lang niets te vertellen. Maar de twee late goals gaven toch een ander gevoel. Vier goals tegen is teveel, al hadden het er nog meer kunnen zijn. Maar twee goals in een Europese uitwedstrijd is wel goed. Dan kan ik met de 4-2 nog wel leven. Deze tegenstander is toch van een iets ander kaliber."

"Bij ons zie je de onrust in het elftal. Door de twee vroege goals kan er dan opeens een heel vreemd gevoel in het elftal ontstaan. Gelukkig heb ik dat niet gezien. We zitten in een moeilijke fase. Dat er dan onrust ontstaat na een vroege achterstand is ook wel logisch. Maar de 4-2 geeft nog een redelijk gevoel."