PSV in blessuretijd naar zege: 3-2

14 april 2012
-
-

In een bizarre topper heeft PSV uiteindelijk aan het langste eind getrokken. In het Phillips Stadion werd het 3-2 voor PSV tegen AZ. Jeremain Lens was de Man of the Match met twee treffers en zijn aanvalslust. Invaller Matavz besliste de wedstrijd echter drie minuten in blessuretijd.

PSV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg was scherp en had de wedstrijd 20 minuten in handen. De 1-0 van Lens was dan ook verdiend te worden, al blunderde Esteban daarbij opzichtig. PSV had een penalty moeten krijgen na een forse overtreding in het strafschopgebied. Kuipers wilde er echter niet aan. Na de 1-0 kwam AZ pas in de wedstrijd. een zondagsschot van Altidore betekende de gelijkmaker. Nadat Tyton in een een-op-een duel met Beerens PSV op 1-1 had gehouden, werd diezelfde Beerens nogmaals weggestuurd. Via een prachtig schot tekende hij voor de 1-2.

Na rust was PSV het gevaarlijkst, al toonde AZ misschien wel het beste voetbal. Op karakter knokte PSV zich langszij. Aanvalsleider Lens zorgde ook voor de tweede treffer. Hij was het die PSV steeds weer op sleeptouw nam. In de slotminuten ging PSV nog geloven in een zege. Die kwam er zowaar ook nog. Matavz kon de bal met zijn teen binnenwerken in de 93ste minuut.

PSV: Ola Toivonen

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems, Zakaria Labyad, Ola Toivonen, Kevin Strootman ('67 Tim Matavz), Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens, Dries Mertens ('58 Memphis Depay)

Opstelling AZ

Esteban, Reijnen, Moisander, Viergever, Poulsen, Maher, Martens, Elm ('46 Klavan), Beerens, Altidore ('65 Benschop), Gudmundsson

PSV BHS: Fotoverslag PSV - AZBoer zoekt bier: PSV - AZ

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.