Zege tegen Excelsior niet voldoende: 1-3

6 mei 2012
-
-

PSV heeft het seizoen geëindigd met een reeks van vijf zeges. Te laat begon de ploeg ook weer uitwedstrijden te winnen. Excelsior werd in Rotterdam met 1-3 verslagen.

PSV kwam al snel op voorsprong. Na een goede actie kon Mertens de bal vanuit een moeilijke hoe binnenwerken. PSV was veel sterker en kwam nog voor rust verdiend op 0-2 via Jeremain Lens.

Na rust kwam de spanning terug in de wedstrijd toen Excelsior een penalty mocht nemen. Toivonen had een te hoog geheven been in eigen strafschopgebied en kreeg een penalty tegen. Bruins scoorde de aansluitingstreffer. PSV bleef veel sterker en besliste de wedstrijd via een doelpunt van Wijnaldum.

Excelsior: Vincken

Przemyslaw Tyton, Atiba Hutchinson, Marcelo, Wilfred Bouma, Jetro Willems, Zakaria Labyad, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens, Dries Mertens ('71 Memphis Depay)

Opstelling Excelsior

De Ruiter, Van Deelen, Schenkeveld ('63 Jansen), Nieveld, Scheimann, De Graaf ('73 Janga), Alberg, Broerse, Vincken ('46 Maatsen), Oost, Bruins

Randstadphoolies.nl: Excelsior-PSV 1-3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 19 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.