PSV staat voor schut in Waalwijk: 3-2 nederlaag

11 augustus 2012
-
-

PSV is het seizoen dramatisch begonnen. De ploeg stond compleet voor schut in Waalwijk met alle titelaspiraties en verloor uiteindelijk met 3-2.

PSV kwam nota bene al snel op voorsprong. Na acht minuten zette Lens zijn lichaam er goed in, waarna hij vervolgens op Zoet afkon. Hij dwong de keeper de verre hoek te kiezen en schoof hem vervolgens in de korte hoek binnen.

De voorsprong hielp PSV echter niet. Vervolgens was het bij elke spaarzame aanval van RKC Waalwijk direct gevaarlijk. Al na een paar minuten tikte Bouma de bal achter Tyton. Het tweede eigen doelpunt van PSV in twee officiele wedstrijden. Kort voor rust was het Sneijder die geheel vrijstaand kon scoren. Diezelfde Sneijder maakte na rust zelfs ook de 3-1.

PSV viel met de moed en wanhoop aan. De ploeg probeerde het wel, maar er was veel te weinig lijn te ontdekken in het spel van PSV. Toen Matavz met een achterwaartse kopbal Zoet verraste en PSV na 72 minuten op 3-2 zette leefde de hoop nog even op.

PSV kon tegen het goed georganiseerde RKC Waalwijk echter te ieinig afdwingen. Het zat vervolgens ook niet mee. Aanvoerder Van Bommel was nog dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot een afstandschot binnen, maar Strootman, die Zoet hinderde, werd gezien als hinderlijk buitenspel. In de slotfase ging Tyton nog mee bij een corner op zoek naar de gelijkmaker. Bij de tegenstoot kon Chevalier in een leeg doel de 4-2 maken. Dat werd PSV echter bespaard, hij schoof de bal naast.

Ranglijst: PSV voorlopig hekkensluiter

PSV begint het seizoen dramatisch en ziet dat ook tot uiting op de ranglijst. De ploeg is na drie duels in de eredivisie de enige met een nederlaag en staat dan ook voorlopig 18e en laatste.

Van Bommel: geen bewuste trap

Mark van Bommel was de gebeten hond bij het RKC publiek. Ze vonden dat hij rood moest hebben en wensten hem een gebroken been toe. Gevraagd naar het moment waarop hij vol het been van zijn tegenstander raakte, liet hij tegenover Eredivisie Live weten: "Het was een 50/50 duel. Hij hield in en ik ging door. Het was geen bewuste trap. Maar ik raakte hem wel. De scheidsrechter heeft het ook zo beoordeeld."

"We kwamen vandaag vrij goedkoop op 1-0 voor. Daarna krijgen we twee counters tegen, waaruit ze twee keer scoren. Dan maak je je het zelf moeilijk. Ze wilden kansen creeeren uit fouten van ons en dat is ze goed gelukt uit de counter. We werden vervolgens vastgezet. Af en toe kwamen we er goed onderuit, alleen was dan de laatste pass niet goed."

"In de slotfase zat de 3-3 er nog in. De afgekeurde goal was voor de scheidsrechter heel moeilijk te beoordelen. Hij moet op de grensrechter afgaan. Ik verwijt hem niets. Zelf dacht ik dat Strootman achter de keeper stond. Dat was wel een heel belangrijk moment. Anders was het 3-3."

[video] Van Bommel: 'we staan weer met beide benen op de grond'

[video] Advocaat: "Slechte wedstrijd van ons, RKC verdiend gewonnen"

Uitslag: 3-2 (2-1)

0-1 Jeremain Lens ('8)
1-1 Eigen doelpunt ('12)
2-1 Sneijder ('40)
3-1 Sneijder ('52)
3-2 Tim Matavz ('72)