PSV blijft verliezen in competitieverband; 3-1 in Tilburg

28 maart 2004
-
-

Wat PSV Europees wel kan, lijkt het in de Nederlandse competitie niet meer te kunnen. Opnieuw verloor het, net met 3-1 van Tilburg. De personele problemen waren daar natuurlijk mede debet aan. De eerste helft was een rustige zonder al teveel kansen. Toen Caluwe vlak voor het uur scoorde, brak de wedstrijd open. Tien minuten later was het Wiedemijer die PSV op een reeks gele kaarten trakteerde. Dat resulteerde uiteindelijk in een tweede en dus een rode kaart voor Hofland en het wegsturen van Hiddink. Van den Eede scoorde vervolgens prompt de 2-0.

Ook met 10 man ging het gehavende elftal van PSV er nog voor. Dat leverde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer op voor Vonlathen, die Bakkal had vervangen. PSV ging door en kreeg zelfs mogelijkheden voor de gelijkmaker via onder andere Vennegoor of Hesselink. Met Jakobsen nog voor de op de linksachter spelende Bogelund kon PSV de gelijkmaker niet meer forceerde. De ploeg moest wel zoveel ruimte weggeven dat de Tilburgers de kansen kregen de wedstrijd definitief te beslissen. Dat gebeurde uiteindelijk in blessuretijd via Van den Eede.

Personele problemen nekken PSV

PSV kon het gemis van maar liefst 10 spelers uiteindelijk niet goedmaken. De ploeg speelde een behoorlijke wedstrijd, maar kwam uiteindelijk tekort om Willem II weg te spelen toen de Tilburgers op 1-0 voorkwamen. Naast alle blessuregevallen waren Van Bommel, Lee en De Jong. Daarnaast werd op het laatst pas besloten dat de lichtgeblesseerde Hofland kon spelen. Tijdens de wedstrijd liepen ook Kezman en Vennegoor of Hesselink blessures op, zij konden wel doorspelen.

Rood Hofland en Hiddink

Bij alle tegenslagen kwam ook nog eens de rode kaart van Kevin Hofland. De centrale verdediger kreeg in de 73ste minuut zijn tweede gele kaart en moest vervolgens met rood van het veld. Bij dat incident moest Guus Hiddink vanwege kritiek op de leiding ook van het veld. Hij werd naar de tribune gestuurd.

PSV nog maar een punt voor op Feyenoord; Champions League in gevaar

Door de nieuwe nederlaag heeft PSV nog maar een punt voorsprong op Feyenoord. De Rotterdammers komen langzaam op stoom en wonnen in De Kuip erg gemakkelijk met 3-0 van Roda JC. Het doelsaldo van PSV is nog wel ruim beter dan dat van Feyenoord.

DE ranglijst:
1. Ajax 27 65 63-26
2. PSV 27 53 65-26
3. Feyenoord 27 52 50-33
4. AZ 27 49 51-31
5. Heerenveen 27 48 39-31

Debuut voor Jakobsen; Debuut in de basis van Bakkal; Verrassende invalbeurt Hoogstrate

Otman Bakkal begon enigszins verrassend als rechterspits in de basis van PSV. Na zijn invalbeurt in de slotfase tegen Auxerre, waarbij hij geen enkel balcontact had, mocht hij zondagmiddag in Tilburg in de basis beginnen. Hij had de mogelijkheid om zich in de eerste helft onsterfelijk te maken, maar kon een kans niet doeltreffend afronden. Halverwege de tweede helft werd hij gewisseld voor Vonlanthen.

Nog verrassender was de plaats op de bank voor Jordi Hoogstrate. Hij kwam zelfs in de 58ste minuut in het veld voor Van der Schaaf. Dat geeft zowel de personele problemen van PSV aan als het feit dat hij goed op weg is en zijn problemen de baas is.

In de slotfase maakte de Deense verdediger Michael Jakobsen zijn debuut in het elftal van PSV. Hij verving op de liksachterplaats Kasper Bogelund.

VOH: personele problemen geen excuus; maar dit is wel lachwekkend

Jan Vennegoor of Hesselink wilde na afloop de personele problemen niet als excuus gebruiken, maar kon daar toch ook niet omheen, "In de eerste helft hadden we twee keer moeten scoren. Als je dat doet is er verder geen probleem. Nu krijg je het alsnog om de oren. De personele problemen mogen niet als excuus gebruikt worden. Je bent PSV en dan moet je dat op kunnen vangen. maar het is lastig, dat klopt. Als je dan nog met allemaal fitte spelers speelt. We hadden allemaal jongens bij elkaar die half fit waren. Als je bij de rust in de kleedkamer keek. Dat was wel grappig, een soort Mash. Dat was eigenlijk wel lachwekkend" aldus Vennegoor of Hesselink over de taferelen in de rust waarbij een groot aanta spelers opgelapt moest worden voor de tweede helft.

"Na de 2-1 hadden we nog kansen op de gelijkmaker. Dan krijg je dat ook nog dat je met 10 man komt te staan. Ik was nog dichtbij met een kopbal, met een uiterste inspanning probeerde ik het nog. Het is zuur dat het niet lukte, dan maakt die 3-1 niet meer uit, dat is mooi voor hun."

Hiddink: belangrijk om geblesseerden zo snel mogelijk weer aan boord te krijgen

"Bij de eerste goal dekten we niet goed door, waardoor we op 1-0 achterkwamen. Daarna hebben we denk ik recht op een penalty die niet gegeven wordt. Bij een stil moment reageren de spelers vrij rustig bij de scheidsrechter. Ik ging er bij staan zodat het niet uit de hand loopt. Goed, ik was uit mijn vak en dat mag niet. Maar er gebeurde vrij weinig. Toen ik terugging moest ik naar de tribune van de vierde man. Dat was het" aldus Hiddink over zijn rode kaart. "De scheidsrechter was te onervaren voor zo'n del, maar daar moeten we niet op focussen" aldus Hiddink die de tweede gele kaart te zwaar vond voor Hofland.

"We moeten niet teveel zeuren over de personele problemen, maar die zijn wel bepalend. Het is heel moeilijk om deze ploeg elke drie dagen fysiek fit te krijgen. Het is van belang iedereen zo snel mogelijk weer aan boord te krijgen voor het slot van de competitie en de UEFA Cup."

Opstelling PSV

Ronald Waterreus, Jurgen Colin, Eric Addo, Kevin Hofland, Kasper Bogelund ('84 Michael Jacobsen), Ji-sung Park, Remco van der Schaaf ('58 Jordi Hoogstrate), Wilfred Bouma, Otman Bakkel ('63 Johann Vonlanthen), Jan Vennegoor of H., Mateja Kezman

Opstelling Willem II

De Vlieger, Wau, Mathijsen, v.Nieuwstadt, v.Mosselveld, Jaliens, Caluw?, Mathijssen, Denneboom, v.d.Eede, Hadouir

Vak OO picture page: Willem II - PSVAcht on Tour: psvPSV.nl: Fotoverslag Willem II - PSV
Vroomshoop on Tour: Foto's willem ll-PSVPSVmovies.tk: Goal VonlanthenPSV Online: www.PSVOnline.NL
Forza Willem II: Foto's Willem II - PSVTilbo.com: Foto's Willem II - PSVDe Mortel On Tour: Foto's Willem II - PSV
PSVWorld: Foto's Willem II - PSVwillem-ii.nl: Fotoboek Willem II - PSVPSV on Tour: willem 2 - PSV
PSV Zuipsite: Willem II - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.