20 september 2012
-
Europa League
-

PSV lijkt al vroeg in het seizoen steeds verder weg te zakken. Zonder aansprak te maken op een goed resultaat, verloor PSV met 2-0 van een middelmatig elftal van Dnjepr. Blunders lagen aan de tegendoelpunten ten grondslag. Bij de 1-0 ging Derijck bij een hoge bal volledig in de fout. De 2-0 was een eigen doelpunt van Hutchinson.

PSV had de wedstrijd onder controle in de eerste helft. De ploeg gaf niets weg, maar speelde zo voorzichtig dat het voorin ook onmachtig was om iets te creeren. De ploeg leek via balbezit zelfvertrouwen te willen tanken.

In de tweede helft had PSV het vele balbezit willen omzetten in meer aanvallende initiatieven. Door een enorme blunder van Derijck ging het helemaal mis. Bij een hoge bal timede de Belg volledig mis. De tegenstander kon profiteren en de bal over de inmiddels uitgelopen Waterman in het doel wippen. Vervolgens was er weinig meer zichtbaar van de controle en zekerheid. Vlak daarna werd Strootman, linksback na het uitvallen van Willems, heel simpel uitgekapt. Een voorzet over de grond werd vervolgens door Hutchinson in eigen doel getikt.

PSV probeerde daarna wel op zoek te gaan naar een doelpunt. De ploeg was echter onmachtig om uberhaupt kansen te creeren. Tegen Dnjepr, dat zeker niet zo sterk was als gevreesd en dat geen moment aanstalten maakte om thuis op zoek te gaan naar een doelpunt, kon PSV veel te weinig brengen.

Poule PSV: Napoli wint met 4-0 van AIK

In de poule van PSV heeft Napoli de leiding genomen. De Italianen wonnen thuis met maar liefst 4-0 van het Zweedse AIK. Vargas was de grote man met drie treffers, een hattrick. Dzemaili maakte de score in de 90ste minuut nog florisanter voor de Italianen.

Eerste nederlaag ooit PSV in groepsfase Europa League

PSV heeft donderdag voor het eerst een groepswedstrijd in de Europa League verloren. Van de voorgaande 18 groepswedstrijden in het Europese bekertoernooi had PSV er 13 gewonnen, vijf duels eindigden in een gelijkspel.

Advocaat passeerde eerste doelman Tyton

Eigenlijk totaal onverwacht passeerde Dick Advocaat eerste doelman Przemysław Tytoń. Boy Waterman mocht in het duel tegen Dnjepr in de basis starten. Dick Advocaat hield zijn keeper geen hand boven het hoofd en was duidelijk in zijn commentaar voorafgaand aan de wedstrijd. Ík zeg het maar eerlijk. Tyton heeft me nog niet kunnen overtuigen. Daarom krijgt Waterman een kans.'

Waterman: ik reken nog nergens op voor de volgende wedstrijden

Boy Waterman stond verrassend in de basis bij PSV. "Ik was wel verrast, maar hier ben ik voor naar PSV gekomen. Nee, een uitleg heb ik niet gehad, die heb ik ook niet gevraagd," zo gaf de keeper aan voor de camera van Eredivisie Live. "Als je speelt, doe je het goed op de training. Winnen is natuurlijk het belangrijkste, maar ik ben blij dat ik weer heb gespeeld. Tevreden kan ik echter niet zijn na een nederlaag. Het is frustrerend dat ze twee keer voor de goal komen en twee zulke lullige doelpunten maken."

"Ik heb inderdaad actief gecoacht tijdens de wedstrijd. Ik denk wel dat dat nodig is in een wedstrijd met zoveel lawaai van de tribune. Als de spelers er moeite mee hebben dan hoor ik dat wel," aldus de nuchtere Waterman. "Of ik nu een paar wedstrijden de kans krijg? Ik reken nergens op. Ik doe gewoon mijn ding en dan zie ik wel."

Advocaat: 'we komen wel terug, nu geen gekke dingen gaan roepen'

Dick Advocaat probeerde na afloop de rust te bewaren en een crisis te voorkomen. "Wij komen wel terug. Het verstandigste is dat we bij elkaar blijven. Dat heb ik net in de kleedkamer ook gezegd. We moeten geen gekke dingen gaan roepen."

"We hadden het onder controle tot en met de 65e minuut. We hadden meer druk willen zetten, maar dat lukte deze wedstrijd niet. Het waren toch echt aanvallers die er stonden. Ze hebben weinig gecreëerd en kwamen hun man niet voorbij. We moeten kijken hoe dat kan."

PSV: Kevin Strootman

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Jetro Willems ('46 Orlando Engelaar), Mark Van Bommel, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Luciano Narsingh ('74 Tim Matavz), Jeremain Lens, Dries Mertens ('75 Memphis Depay)

Opstelling Dnjpr Dnjpropetrovsk

Lastuvka, Mazuch, Mandzjoek, Tsjeberjatsjko, Strinic, Matheus, Rotan, Giuliano, Konopljanka, Zozoelja, Seleznjov

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.