PSV ook bij amateurs in uitduel dramatisch, maar wint wel: 2-3

27 september 2012
-
KNVB Beker
-

PSV heeft na opnieuw een dramatische uitwedstrijd de derde ronde van de KNVB beker gehaald. PSV won uiteindelijk met 2-3, maar mocht daarmee de handen dichtknijpen.

Al na een minuut ging het helemaal fout voor PSV. Zanka, eindelijk in de basis, gaf een te zachte terugspeelbal op Waterman. Thijs Hendriks kwam er tussen en maakte de 1-0. In de loop van de eerste helft voerde PSV het tempo op. Dat had een 1-3 tussenstand tot gevolg. Eerst was het Locadia die na 25 minuten voor de gelijkermaker zorgde. Vervolgens kon Zanka zijn fout goedmaken door bij een corner de 1-2 te maken. Bij het neerkomen ging hij echter door zijn enkel en moest hij gewisseld worden. Vlak daarna kon Derijck uit opnieuw een corner binnenkoppen en PSV op 1-3 zetten.

Na rust leek PSV op dezelfde weg door te gaan. Toen de goal uitbleef kregen de amateurs echter weer wat hoop. Na dramatisch verdedigen van Derijck en Marcelo kwam Achilles via Ivo Rigter terug op 2-3. PSV leek daarna het duel alsnog te beslissen toen de ploeg een penalty kreeg. Georginio Wijnaldum mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, maar slaagde er in opnieuw een penalty te missen. Dat was het teken voor de amateurs om volop voor de gelijkmaker te gaan. PSV kwam onder druk te staan en de paniek sloeg toe in de verdediging. Achilles'29 kreeg diverse goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Die schande bleef PSV echter bespaard.

[video] `Hebben het onszelf moeilijk gemaakt`

'PSV'ers liepen op elkaar te zeiken'

De amateurs van Achilles'29 hadden de dag van hun leven. Thijs Hendriks was een van de doelpuntenmakers. "Het was een geweldig begin, hij lag er na één minuut al in. Ik zette een blok bij de keeper en kon de bal met links zo inschieten," zo liet hij weten tegenover Omroep Gelderland. "Na de 2-3 ging het nog echt spoken. Zij waren op elkaar aan het zeiken, ze wisten het helemaal niet meer. Het was een geweldige wedstrijd, we hebben ons fantastisch neergezet. Zij hadden misschien een mindere dag, maar dat ligt toch vooral aan ons."

"Ja, ik heb het shirtje van Strootman. Hij vroeg ook of hij die van mij mocht hebben, maar die mag ik niet weggeven. Nee geintje, geweldige speler, maar ook dat soort type voetballers kunnen wij het lastig maken."

Uitslag: 2-3 (1-3)

1-0 Hendriks ('2)
1-1 Jurgen Locadia ('25)
1-2 Mathias 'Zanka' Jorgensen ('28)
1-3 Timothy Derijck ('32)
2-3 Rigter ('63)

Opmerkelijk: (65) Wijnaldum mist penalty