PSV speelt Italiaanse koploper zoek: 3-0 zege

-
Europa League
-

PSV heeft op overtuigende wijze korte metten gemaakt met de Italiaanse koploper Napoli. De coach van de Italianen dacht het klusje wel te kunnen klaren met zijn reserves. PSV speelde Napoli echter compleet weg en liet het alleen na om er een monsterscore van te maken.

Na een eerste kans van Napoli nam PSV al snel het duel in handen. De ploeg zette Napoli vast en kreeg diverse kansen op de openingstreffer. Het duurde uiteindelijk tot de 19e minuut alvorens de verdiende voorsprong op het scorebord kwam. Doelman Rosati kwam te ver uit en hinderde bij zijn poging verdediger Fernandez. Lens profiteerde ervan en kon vervolgens beheerst binnentikken.

PSV ging vervolgens op zoek naar meer. De ploeg leek zich aanvankelijk niet te belonen voor het goede spel. Vlak voor rust werd het alsnog 2-0 toen Mertens met een volley een voorzet van Narsingh uitstekend afrondde.

Na rust ging PSV gewoon verder. Het had weinig te vrezen van Napoli en kreeg kansen op meer doelpunten. Het zou bij nog een doelpunt blijven. Marcelo kopte uit een hoekschop binnen. In de laatste fase van de wedstrijd nam PSV gas terug en kwam Napoli er vaker uit. Dat leidde niet echt tot kansen voor de Italianen. Op snelheid bleef PSV mogelijkheden creeren. Het zou echter bij 3-0 blijven. Een prachtige prestatie voor PSV tegen de gerenomeerde Italiaanse ploeg.

Dnjpr wint uit bij AIK; PSV derde in de poule

Dnjpr won donderdagavond uit bij het Zweedse AIK met 2-3. Die ploeg gaat nu aan de leiding in de poule.

Stand in poule
1. Dnjpr 2 6
2. Napoli 2 3
3. PSV 2 3
4. AIK 2 0

Coach Napoli: PSV heeft meer dan verdiend gewonnen, maar geen spijt van keuzes

Coach Mazzari van Napoli was na afloop duidelijk. "De nederlaag was meer dan verdiend. We begonnen niet slecht, maar we speelden slordig, maakten veel te veel fouten. We hadden een verkeerde benadering van de wedstrijd."

"Ik heb geen spijt van mijn keuzes. We hebben veel jonge spelers die zich moeten ontwikkelen. Het belangrijkste is uiteindelijk de competitie. Ik wil daar geen punten verliezen. Donderdagavond in de Europa League spelen en daarna op zondag weer presteren voor de competitie, is bijna onmogelijk met dezelfde spelers. Uitwedstrijden in Europa zijn gewoon altijd moeilijk. PSV heeft een sterk elftal. We moeten deze wedstrijd gewoon heel snel vergeten."

Napoli: Aronica

Boy Waterman, Atiba Hutchinson, Timothy Derijck, Marcelo, Wilfred Bouma, Mark Van Bommel, Ola Toivonen, Kevin Strootman, Luciano Narsingh, Jeremain Lens, Dries Mertens

Opstelling Napoli

Rosati, Aronica, Cannavaro, Fernandez, Donadel, Dossena ('72 Zuniga), El Kaddouri ('46 Cavani), Mesto, Dzemaili, Insigne ('62 Pandev), Vargas

Boer zoekt bier: PSV - NapoliPSV BHS: PSV - Napoli

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.