PSV met de schrik vrij tegen Willem II: 3-2

20 oktober 2012
-
-

PSV kwam zaterdagavond met de schrik vrij in het Philips Stadion. De ploeg versloeg Willem II met 3-2 na bij rust met 0-2 achter gestaan te hebben. Kevin Strootman leidde zijn ploeg als een echte aanvoerder naar de zege.

PSV begon redelijk aan de wedstrijd, maar zakte vervolgens weg. Het verdedigende Willem II profiteerde daar optimaal van door uit drie kansen twee keer te scoren. Podevij kopte een bal uit de rebound binnen. Zo'n vijf minuten later krulde Vossebelt de bal prachtig achter Waterman. PSV moest vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat gebeurde zonder al te veel overtuiging. Kansen kwamen er niettemin wel voldoende. Diverse balen gingen voorlangs, Mertens schoot een vrije trap op de lat. Na een half uur wisselde Advocaat Orlando Engelaar al voor Jurgen Locadia. Strootman ging vervolgens iets verdedigender spelen. Vanaf dat moment kwam er iets meer lijn in het spel van PSV.

Pas na rust legde de ploeg meer felheid en agressiviteit in haar spel. Dat leidde tot veel gevaarlijke momenten. Halverwege de tweede helft kon Strootman eindelijk de aansluitingstreffer maken. Daarmee was de bank gebroken. In de 79ste minuut zorgde de aanvoerder met een schot ook voor de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kwam de zege alsnog in Eindhovense handen. Met een weergaloze paas zette Jeremain Lens Matavz vrij. De na rust ingevallen spits zorgde technisch heel knap voor de bevrijdende 3-2. Spelers en fans waren dolblij dat de drie punten alsnog in Eindhoven bleven. In de slotfase kon de ploeg nog uitlopen naar een grotere zege, dat zou uiteindelijk uitblijven. De 3-2 zege was meer dan verdiend, het slappe begin had de ploeg echter ook fataal kunnen worden.

Ranglijst: PSV profiteert optimaal van gelijkspel FC Twente en Ajax

PSV heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van koploper FC Twente (1-1 uit bij Roda JC) en Ajax (3-3 uit bij Heracles Almelo). Na de 3-2 zege van PSV staat de ploeg tweede op slechts een punt van koploper FC Twente.

[video] Strootman: "Wat gebeurt hier nou?"

Uitslag: 3-2 (0-2)

0-1 Podevijn ('16)
0-2 Vossebelt ('23)
1-2 Kevin Strootman ('68)
2-2 Kevin Strootman ('79)
3-2 Tim Matavz ('82)