PSV wint gemakkelijk van RKC

3 april 2004
-
-

PSV heeft vanavond een mooie regelmatige overwinning behaald in Waalwijk tegen RKC. Het werd 0-4 door doelpunten van Vennegoor of Hesselink, Kezman (2x) en Park. Het eerste viel al in de achtste minuut van de wedstrijd; de andere treffers zijn van na rust.

De overwinning is voor PSV van levensbelang met het oog op het behouden van de tweede plaats in de Holland Casino Eredivisie. De belangrijkste concurrent hiervoor, Feyenoord, speelt morgen pas. Uit bij NAC Breda.

[later meer...]

100e goal voor Vennegoor of Hesselink

(Gepost door JV)

Jan Vennegoor of Hesselink heeft tegen RKC zijn 100e competitie-doelpunt weten te scoren. De twee-voudig international had daar in totaal 232 competitieduels voor nodig. De Tukker scoorde er 59 voor FC Twente waar hij vijf seizoenen speelde en tot 142 duels kwam. Hoewel Vennegoor of Hesselink in Eindhoven lang niet altijd 90 miunten mag spelen, is hij na drie seizoenen PSV voor de Eindhovenaren productiever. In 90 duels voor PSV kwam hij tot 41 competitie-doelpunten. Slechts ??n van de 100 goals werd gescoord vanaf elf meter. In thuiswedstrijden was Vennegoor het productiefst: 57 goals tegen 43 goals in uitwedstrijden. Vennegoor scoorde het meest in de ??rste helft van een wedstrijd: 58 goals voor de pauze en 42 in de tweede helft.

Rommedahl maakt na lange tijd zijn rentree

Dennis Rommedahl heeft na een lange tijd van blessureleed zijn rentree weer gemaakt. In de 62e minuut mocht Rommedahl invallen voor John de Jong. Op 15 november bij een vriendschapelijke interland met Denemarken tegen Engeland raakte de Deen geblesseerd aan de linkerenkel. De laatste wedstrijd voor de winterstop viel een niet geheel fitte Romedahl nog wel in tegen Vitesse. In de winterstop zelf moest de vleugelaanvaller het trainingskamp in Turkije al vroegtijdig verlaten. Even moest Rommedahl zelfs vrezen voor het Europees Kampioenschap.

Hiddink complimenteert de groep

Hiddink vond de wedstrijd tegen RKC, in de strijd om de 2e plaats, crusiaal om zeker de winst te halen. Hiddink vond dat de groep het tegen Waalwijkers heel goed opgepakt heeft. De trainer vond het er tegen RKC fris uit zien nadat PSV een hele moeilijke periode had gehad. De afgelopen weken was het passen en meten volgens Hiddink. Met nog 1 of 2 jongens erbij ziet Hiddink de eindfase van de competitie met vertrouwen tegemoed.

'62 Dennis Rommedahl voor John de Jong
'79 Johann Vonlanthen voor Jan Vennegoor of H.