Reserves stellen teleur, PSV wint moeizaam met 3-1 van amateurs

31 oktober 2012
-
KNVB Beker
-

PSV heeft zich na een hele matige wedstrijd geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker. EHC/Heuts werd uiteindelijk met 3-1 verslagen in het Philips Stadion. In blessuretijd was EHC/Heuts nog heel dichtbij de 2-2, ze raakten de lat. In de slotfase juichten sommige PSV fans zelfs voor de amateurs.

In een matige eerste helft wist PSV slechts en keer te scoren. Na een individuele actie zorgde Memphis Depay voor de 1-0. In de tweede helft tekende invaller Georginio Wijnaldum voor de 2-0. Een paar minuten voor het einde kwam tegenstander EHC/Heuts zowaar nog terug in de wedstrijd. In de laatste minuut waren de amateurs heel dichtbij de gelijkmaker, een bal eindigde op de lat. Ver in blessuretijd beslist debutant Gianluca Maria de wedstrijd.

'PSV'ers begonnen op elkaar te schelden, dat maakte ons sterker'

De amateurs van EHC/Heuts waren na afloop trots op hun prestatie. Zij waren heel dicht bij een verlenging in het Philips Stadion. "Wij voelden de onzekerheid bij PSV. Die gasten gingen zelfs tijdrekken en Wilfred Bouma en Orlando Engelaar begonnen op elkaar te schelden. Dat maakte ons sterker. We mogen trots zijn", straalde Ron Starmans, de doelpuntenmaker namens de nummer 10 uit de hoofdklasse B in De Telegraaf.

[video] Samenvatting 3-1 bekerzege PSV tegen EHC/Heuts

Uitslag: 3-1 (1-0)

1-0 Memphis Depay ('20)
2-0 Georginio Wijnaldum ('74)
2-1 Starmans ('84)
3-1 Gianluca Maria ('93)